Jasno
13°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
VIDEO: Slovensko dalo posledné zbohom Pavlovi Demitrovi (†36)
Zdielať na

VIDEO: Slovensko dalo posledné zbohom Pavlovi Demitrovi (†36)

Slovensko sa rozlúčilo so svojím hokejovým kapitánom! Fanúšikovia, hráči a množstvo ďalších pozvaných hostí od 10.00 mohli dať posledné zbohom tragicky zosnulému Pavlovi Demitrovi (†36). Ľudia čakali pred vstupom do budovy už od siedmej rána...

Obrovský smútok od rána vládol na trenčianskom zimnom štadióne. Tisíce ľudí sa tam prišli rozlúčiť s hokejistom Pavlom Demitrom. Rakva s jeho pozostatkami bola vystavená priamo na ľadovej ploche. Hold mu prišli vzdať nielen fanúšikovia, ale aj hokejisti a blízki priatelia.

Ešte nikdy nepadlo na trenčiansky ľad toľko sĺz ako dnes. Hokejovému kapitánovi sa na zimný štadión chodili klaňať ľudia z celého Slovenska. Slzy sa do očí tlačili každému. Vzdať hold mu došli aj hokejové legendy a kamaráti.

Slzy v očiach Gáboríka

Za všetkých hokejistov mu dal posledné zbohom jeho najlepší kamarát Marián Gáborík. "Budeš nám veľmi chýbať. Vždy budeme na teba spomínať s úsmevom. Nikdy nezabudneme, čo si pre nás urobil," povedal s plačom Gáborík. S Pavlom Demitrom sa diváci naposledy rozlúčili potleskom. Ten sprevádzal pohrebné auto aj ulicami Trenčína.

Pavol Demitra zahynul v stredu 7. septembra pri leteckej katastrofe, keď cestoval spolu s ďalšími hráčmi Lokomotiv Jaroslavľ do Minska na úvodný zápas Kontinentálnej hokejovej ligy. Zo všetkých jeho spoluhráčov, ktorý boli s ním na palube, sa podarilo prežiť iba Alexandrovi Galimovi, ktorý svoj veľký boj napokon prehral, keď v nemocnici podľahol ťažkým popáleninám. 

tv joj

Súvisiace články