Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
List na rozlúčku s Paľom Demitrom. Drž sa tam hore...
Zdielať na
Hokej

List na rozlúčku s Paľom Demitrom. Drž sa tam hore...

Slová, ktoré sa nevyslovujú ľahko. Hokejový velikán Paľo Demitra navždy opustil nielen svoju ženu, deti ale aj svojich verných fanúšikov. Tragickým sa mu stal pád lietadla v Rusku. Posledný deň víkendu ho preniesli na rodnú hrudu, ktorá mu už o pár dní dá posledné zbohom.

Ten najsmutnejší návrat, aký si jeho hokejoví fanúšikovia vedeli predstaviť. Pavol Demitra iba prednedávnom odišiel do Ruska, aby tam so svojím mančaftom bojoval, o čo najlepšie umiestnenie. Nikto nečakal, že sa vráti tak skoro a už navždy.

Lietadlo s pozostatkami Pavla Demitru pristálo na letisku v Bratislave v nedeľu krátko po pol piatej popoludní. Z ministerského špeciálu preložili rakvu spolu s vlajkou a Paľovým portrétom, aby sa dostala až do Trenčína. 

Trenčín v čiernom

Práve tam, na zimáku, kde Paľo neraz potil zo seba krv, aby dosiahol to, čo málokto, sa bude s ním vo štvrtok konať posledná rozlúčka. Pozvaní sú Demitrovi spoluhráči zo slovenských i zámorských klubov, kamaráti a ďalšie hokejové legendy. Verejnosť môže vzdať hokejistovi hold pri jeho rakve, ktorá bude na štadióne vystavená.

Pavol Demitra (†36) zahynul pri leteckej katastrofe, keď cestoval spolu s ďalšími hráčmi Lokomotiv Jaroslavľ do Minska na úvodný zápas Kontinentálnej hokejovej ligy. Zo všetkých športovcov sa podarilo prežiť iba Alexandrovi Galimovi, ktorý svoj veľký boj dnes navždy prehral, keď v nemocnici podľahol ťažkým zraneniam. 

Otrasný pohľad

Pri rieke Volga, kde sa stala hokejová trágédia, záchranári stále pátrajú po zvyškoch lietadla. K rieke chodia nielen miestni, ale aj obyvatelia iných miest. Jedni zo zvedavosti, iní zas preto, aby zapálili sviečku a pomodlili sa za duše hokejistov. V okolí nehody Jaku-42 stále odpratávajú kusy havarovaného lietadla. Vo vzduchu cítiť letecké palivo a v rieke plávajú kusy sedadiel.

tv joj

Zdielať na

Súvisiace články