Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najsmutnejší návrat: Pavol Demitra (†36) je už doma
Zdielať na

Najsmutnejší návrat: Pavol Demitra (†36) je už doma

Pavol Demitra je na Slovensku! Presnejšie povedané jeho telesné pozostatky. Aj keď rodina hokejistu spočiatku odmietala prevoz vládnym špeciálom, nakoniec ho predsalen prepravil domov. Kým na Demitrových českých spoluhráčov čakala smútočná ceremónia, nášho nebohého hokejistu na Slovensku iba novinári a hŕstka fanúšikov za plotom letiska.

Lietadlo s pozostatkami Pavla Demitru pristálo na letisku v Bratislave krátko po pol piatej popoludní. Ministerský špeciál pristál s asi pol hodinovým meškaním oproti plánovanému času. Mimoriadne smutnú atmosféru celého letu prežívala celá posádka.

Debnu s rakvou naložili na pripravený vozík a spolu s vlajkou a jeho portrétom ho previezli do pripravenej helikoptéry. V Bratislave na letisku tento smutný presun sledovali iba novinári, zamestnanci letiska a skupina zvedavcov za plotom.

Pavol Demitra zahynul pri stredajšej havárii lietadla Jak-42. Na jeho palube sa nachádzalo 37 pasažierov a osem členov posádky. Haváriu však prežili len dvaja z nich. Hokejista Alexander Galimov a člen posádky Alexander Sizov ležia vo veľmi vážnom stave v nemocnici.

tv joj

tv joj

Súvisiace články