Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Osudná zmena. Jaroslavľ mal hrať pôvodne doma!
Zdielať na

Osudná zmena. Jaroslavľ mal hrať pôvodne doma!

Obrovská tragédia hokejistov ruského tímu Lokomotiv Jaroslavľ, pri ktorej zahynul aj legendárny Slovák Pavol Demitra (†36), sa javí v svetle informácie ruského periodika Izvestija, ako vskutku osudová.

Podľa ruských novín totiž mali hrať zápas úvodného kola nového ročníka KHL medzi Lokomotivom Jaroslavľ a Dinamom Minsk pôvodne na ľade tímu Pavla Demitru! A v takom prípade by hokejisti Lokomotivu včera nikam neleteli...

Zápas ale preložili do Minska z bezpečnostných dôvodov. Jaroslavľ je totiž práve dnes a zajtra dejiskom medzinárodného fóra, nad ktorým má záštitu ruský prezident Dmitrij Medvedev. Ten však po tragédii zmenil svoj program účasti na tomto politickom fóre a kondoloval príbuzným obetí leteckého nešťastia.

Už našli telá všetkých obetí

Agentúra RIA Novosti informuje o tom, že ruskí záchranári už našli telá všetkých 43 obetí havárie. Odvoláva sa pri tom na dôveryhodný zdroj z ministerstva pre mimoriadne udalosti. Identifikovať sa podarilo už štrnásť osôb, sedem z nich sú údajne cudzinci, teda nie Rusi.

"O štvrtej ráno moskovského času (4.00 SELČ) sú identifikované telá štrnástich ľudí, ktorí zahynuli pri nehode. K desiatim z nich už vystavili všetky dokumenty," uviedol spomenutý zdroj. Ruskí experti intenzívne skúmajú trosky lietadla.

Prvú čiernu skrinku, ktorá by mohla objasniť, prečo stroj havaroval, potápači našli v zadnej časti trupu lietadla, ktorá dopadla do rieky Volgy. Druhú čiernu skrinku zatiaľ nenašli, podľa niektorých odborníkov mohla pri páde lietadla zhorieť.

Možno zrušia prevádzku lietadiel typu Jak-42

Ruská federálna agentúra pre leteckú dopravu po nešťastí zvažuje, že natrvalo zruší prevádzku lietadiel typu Jak-42. Ruské ministerstvo dopravy považuje technickú poruchu a ľudský faktor za najpravdepodobnejšie možné príčiny havárie a práve týmto smerom sa bude uberať vyšetrovanie tragédie.

Na mieste nešťastia aj tím psychológov

Na miesto obrovskej tragédie vyslali aj špeciálne lietadlo s tímom psychológov, ktorí poskytnú prvú pomoc a podporu pozostalým. Nechýba tam ani ruský prezident Dmitrij Medvedev.

Hokejisti prejavili túžbu hrať za Jaroslavľ

V troskách lietadla zahynulo celé mužstvo Lokomotivu Jaroslavľ, ihneď po nešťastí prejavilo viacero hráčov z KHL záujem hrať v nastávajúcej sezóne za túto baštu ruského hokeja. "Veľa hráčov už dalo najavo túto túžbu," vyjadril sa pre rádio Echo Moskvy prezident KHL Alexander Medvedev.

Hlavný manažér klubu Avangard Omsk Anatolij Bardin uviedol, že jeho tím je pripravený poskytnúť dvoch alebo troch hráčov základného kádra pre potreby Lokomotivu Jaroslavľ. "V sezóne je potrebné pokračovať a venovať ho pamiatke hráčov Lokomotivu. Ak by sme zrušili zápasy, ukázali by sme svoju slabosť," cituje Sport-Express Bardina.

Isifa

Súvisiace články