Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hokejové esá o smrti hokejistov KHL: Neskutočné...
Zdielať na

Hokejové esá o smrti hokejistov KHL: Neskutočné...

Pavol Demitra, Karel Rachúnek, Jan Marek, Jozef Vašíček, Ruslan Salej. Hokejový svet prišiel pri leteckom nešťastí o veľké esá. Ruské lietadlo Jak-42 s tímom KHL Lokomotiv Jaroslavľ sa zrútilo iba niekoľko minút po štarte. Cestovali na prvý zápas nového ročníka KHL...

Podľa ruských úradov, stroj zmizol z radaru o 15:50 miestneho času, padol do rieky Volga a rozlomil sa na dve časti, pričom chvost lietadla skončil na brehu.

Július Šupler

"Je to obrovská tragédia, ktorá postihla nielen Lokomotiv Jaroslavľ a ruský hokej, ale aj Slovensko. Stratili sme skvelého človeka, otca, hokejistu. Nemôžem sa spamätať z toho, čo sa v Jaroslavli stalo... Je mi veľmi ťažko. Aj ja som stratil vynikajúceho priateľa a človeka, ku ktorému som mal veľmi blízko."

Ľubomír Višňovský

"Je to strašná tragédia. Chcel by som zmazať tento deň zo svojho života. Ráno sa zobudiť, ako keby nebol. Vôbec som nečakal, že by som mohol v živote niečo také zažiť. Viem toľko, čo je v médiách. Volal som aj s Paľovou manželkou Majkou, nechce sa mi o tom rozprávať."

Ján Filc

"Bude veľmi zložité toto prekonať pre každého, kto poznal Pavla. Budú to
musieť prežiť najmä jeho najbližší - manželka, deti, rodičia. S Pavlom nás zblížil spolu najmä vancouverská olympiáda. Boli sme na jednej lodi a zblížilo nás to. Vo Vancouveri žijú aj moje deti a moja dcéra sa s jeho manželkou Majkou spriatelili. Je to naozaj zvláštne, že tu už Paľo nie je a nikdy nebude. Vážil som si na ňom, že bol skutočným lídrom a mal vlastný názor."

Róbert Pukalovič

 "Je to obrovská tragédia, ktorá sa dotýka nielen nás, ktorí sme Paľa poznali, ale aj obyčajných ľudí, ktorí sa niekedy dostali do kontaktu s ním. Nikto z nás si v Poprade nepredstavoval takýto začiatok KHL. Čakáme na rozhodnutie
Rady riaditeľov KHL, čo bude ďalej. Môj ruský kolega, ktorý je v takýchto veciach zbehlejší, si myslí, že od toho 10.septembra, kedy čaká aj  nás prvý zápas proti Omsku, by sa mohlo v súťaži pokračovať."

Demitra sa rozplakal, Slovensko-Dánsko

facebook

Súvisiace články