Polojasno
32°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
Tatar podpísal kontrakt s New Jersey. V klube sa stretne so svojím krajanom
Zdielať na

Tatar podpísal kontrakt s New Jersey. V klube sa stretne so svojím krajanom

NEW YORK / Vlani to bolo trápenie sa až do septembra, potom sa Tomáš Tatar dohodol s Coloradom na ročnej zmluve. Teraz napriek rečiam o možnom návrate do Európy, slovenský útočník rýchlo prikývol na spoluprácu so svojím bývalým klubom.

Aj veľmi solídne výkony na majstrovstvách sveta v Česku Tomášovi Tatarovi čiastočne pomohli k veľmi luxusnej ročnej zmluve s New Jersey v hodnote 1,8 milióna dolárov. Jeho posledný kontrakt s Coloradom bol o tristotisíc chudobnejší, navyše po nie veľmi vydarenej sezóne v dresoch lavín a Seattlu to s ďalším účinkovaním Tatara v NHL nevyzeralo práve najružovejšie.

Známe prostredie

Slovenský hokejista nad dlhodobejšou zmluvou ani nerozmýšľal a rozhodol sa vrátiť sa do známeho prostredia. Za New Jersey nie tak dávno odohral dve sezóny. V prvej dosiahol Tatar 30 bodov, v druhej atakoval päťdesiatku. A ešte sa aj stretne s krajanom obrancom Šimonom Nemcom, ktorý by nemal v prvom tíme New Jersey na začiatku sezóny chýbať.

"Sme nadšení, že ťa máme späť, Tomáš," napísali Devils na sociálnej sieti X. V NHL hrával Tatar aj za Detroit, Montreal a Vegas. Celkovo odohral 853 stretnutí v základnej časti (220+259), ďalších 52 pridal v play off (7+6). "Diabli" už pred ním angažovali brankára Jacoba Markströma, obrancov Bretta Pesceho a Brendena Dillona, ale aj útočníkov Paula Cottera a Stefana Noesena.

Tatar reprezentoval Slovensko na šiestich majstrovstvách sveta, dvakrát bol kapitánom. V zbierke má striebornú medailu z roku 2012.

Súvisiace články