Skoro jasno
22°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Slafkovský má o budúcnosť postarané: Podpísal novú lukratívnu zmluvu
Zdielať na

Slafkovský má o budúcnosť postarané: Podpísal novú lukratívnu zmluvu

MONTREAL / Bol ich prioritou na drafte a bude aj najbližšiu dekádu. Hokejový útočník Juraj Slafkovský sa dohodol s Montrealom na novom osemročnom megakontrakte.

Slafkovský v uplynulej sezóne lámal rekordy

Druhá sezóna Juraja Slafkovského v NHL sa niesla v znamení rekordov. Jeden z nich prekonal, keď ešte ako tínedžer pozbieral 41 bodov, čo je najviac v histórii Montrealu. Celkovo ich najproduktívnejší zo slovenských hráčov v uplynulej sezóne zaknihoval päťdesiat. Dvadať z nich bolo gólov – vďaka čomu získal štvrť miliónový bonus. Oveľa viac ale Juraj bude dostávať v najbližších rokoch. Od sezóny 2025/2026 do tej končiacej v roku 2033 si príde na slušných 60,8 milióna dolárov.

"Rokovania s jeho agentom trvali mesiac. Slafkovského sme draftovali ako prvého v poradí a je veľmi dôležitý pre budúcnosť Canadiens. Juraj miluje Montreal - miluje mesto, miluje tu hrať. Cieľom bolo zistiť, či sa nám podarí uzavrieť dlhodobý kontrakt. Nakoniec sme sa dohodli na ôsmich rokoch,“ uviedol generálny manažér Montreal Canadiens Kent Hughes. Zo slovenských hokejistov mal na zmluve v zámorí viac iba Marián Hossa. 63,3 milióna dolárov ale dostal za dvanásť ročníkov. Juraj tak bude za sezónu zarábať v priemere historicky najviac spomedzi hráčov spod Tatier a to až 7,6 milióna dolárov.

Súvisiace články