Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vancouver zdolal Nashville 4:2 v úvodnom zápase 1. kola play off
Zdielať na

Vancouver zdolal Nashville 4:2 v úvodnom zápase 1. kola play off

Zdroj: TASR

NEW YORK / Hokejisti Washingtonu Capitals prehrali na ľade New Yorku Rangers 1:4 v úvodnom zápase 1. kola play off NHL. Ich jediný gól strelil slovenský obranca Martin Fehérváry, keď v 28. minúte znížil na priebežných 1:3. Nevydarený vstup do vyraďovacích bojov má za sebou aj Tampa Bay, ktorá v zostave s Erikom Černákom podľahla domácej Floride 2:3. Víťazné ťaženie domácich tímov v úvodných zápasoch vyraďovačky potvrdili aj hráči Vancouveru, ktorí doma zdolali Nashville 4:2.

Fehérváry bol tretí najvyťažovanejší hráč tímu

Rangers spravili významný krok k víťaznému vstupu do série v úvode druhej tretiny, keď od 25. do 27. minúty strelili tri góly v priebehu 125 sekúnd. Fehérváry si krátko na to nakorčuľoval do predbránkového priestoru, v ktorom stečoval strieľanú prihrávku Wilsona a dosiahol svoj prvý gól v kariére vo vyraďovacích bojoch. Do zápasu nastúpil v prvej obrannej dvojici, na ľade strávil celkovo 23:40 minúty a bol tretí najvyťažovanejší hráč tímu i duelu. Okrem presného zásahu si pripísal aj tri strely, jeden hit a tri zblokované strely.

Panteri rozhodli triumfovali nad Tampou Bay

Domáci "panteri" rozhodli vo floridskom derby o svojom triumfe nad Tampou Bay dvoma gólmi v tretej časti hry. Po dvoch tretinách bol stav nerozhodný 1:1, v 58. sekunde tretej časti si však Carter Verhaeghe v presilovke parádne nakorčuľoval pred bránku a skóroval po precíznej prihrávke kapitána Aleksandra Barkova na 2:1. Tretí gól pridal vlaňajší finalista play off v závere do prázdnej bránky zásluhou Matthewa Tkachuka. Tampa už dokázala iba skorigovať desať sekúnd pred sirénou pri hre šiestich proti štyrom po zásahu Stevena Stamkosa. Po dva body si v stretnutí pripísali Tkachuk (1+1), Stamkos (1+1) i Barkov (0+2). Černák nastúpil v druhej obrannej dvojici, odohral 18:40 minúty a prezentoval sa aj štyrmi hitmi a štyrmi zblokovanými strelami. Slovenský bek zaznamenal aj plusový bod, keď bol na ľade pri góle Brandona Hagela, ktorý v 17. minúte vyrovnal na priebežných 1:1.

Colorado malo dvakrát toľko striel ako Winnipeg

Hokejisti Colorada mali dvakrát toľko striel ako domáci Winnipeg (46:23), no napokon mu v úvodnom štvrťfinále Západnej konferencie podľahli 6:7. Zápas príliš nevyšiel brankárom, najmä coloradskému Alexandarovi Georgijevovi, ktorý mal iba 69,60-percentnú úspešnosť zákrokov. Tromi kanadskými bodmi sa na víťazstve Jets podieľali útočníci Kyle Connor (2+1) a Mark Scheifele (1+2), rovnako trojbodový bol aj obranca hostí Cale Makar (1+2).

Hráči Nashvillu podľahli na ľade Vancouveru

Hráči Nashvillu viedli na ľade Vancouveru 1:0 aj 2:1, no napokon v prvom štvrťfinále Západnej konferencie podľahli 2:4. Domáci rozhodli o triumfe v tretej tretine, keď v jej polovici Pius Suter vyrovnal na 2:2 a v zápase trojbodový Dakota Joshua o dvanásť sekúnd upravil na 3:2. Ten istý hráč neskôr do prázdnej bránky uzavrel skóre.

Play off NHL - 1. kolo:

Štvrťfinále Východnej konferencie - 1. zápasy:

  • Florida - Tampa Bay 3:2
    /stav série: 1:0/
  • New York Rangers - Washington 4:1 /M. FEHÉRVÁRY za hostí 1+0/
    /stav série: 1:0/

Štvrťfinále Západnej konferencie - 1. zápasy:

  • Winnipeg - Colorado 7:6
    /stav série: 1:0/
  • Vancouver - Nashville 4:2
    /stav série: 1:0/

Súvisiace články