Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ani návrat Fehérváryho nepriniesol Capitals úspech proti Edmontonu
Zdielať na

Ani návrat Fehérváryho nepriniesol Capitals úspech proti Edmontonu

Zdroj: Instagram

NEW YORK / Hokejisti Washingtonu prehrali na ľade Edmontonu 2:7 v nočnom zápase NHL. Pre slovenského obrancu v tíme hostí Martina Fehérváryho to bol prvý zápas po desaťzápasovej absencii pre zranenie v dolnej časti tela a zároveň jeho jubilejný 200. zápas v základnej časti NHL. Stal sa tak 42. Slovákom s 200 zápasmi v profilige. Do kanadského bodovania sa nezapísal a do štatistík mu pribudli dva mínusové body. V zápase najvýraznejšie zažiarili strelec hetfehérváry riku Zach Hyman a štvorbodový Leon Draisaitl, ktorý pridal ku gólu tri asistencie.

Fehérváry nastúpil v elitnej formácii hostí popri Johnovi Carlssonovi. Na ľade strávil 17:15 minút a prezentoval sa aj siedmimi bodyčekmi - najviac spomedzi všetkých hráčov, ktorí nastúpili v nočných zápasoch. Capitals prehrali aj druhý zápas na päťzápasovom tripe po západnom pobreží. Oilers využili všetky tri presilovky a do listiny strelcov sa zapísal aj útočník Connor Brown, pre ktorého to bol prvý gól v 55. zápase sezóny. Hyman dosiahol tzv. čistý hetrik, presadil sa od 12. do 40. minúty. V prebiehajúcom ročníku má na konte už 46 gólov, čím sa dotiahol na Davida Pastrňáka na priebežnom druhom mieste za Austonom Matthewsom (54). "Myslím si, že veľa ľudí si myslelo, že je to iba nejaký "doplnkový" hráč. My však vieme, čo je v ňom. Veľmi pomáha nášmu tímu a štýl jeho hry, forčeking a strieľanie gólov sú rozdielové v NHL," poznamenal tréner "olejárov" Kris Knoblauch pre nhl.com.

Washington si druhou prehrou po sebe skomplikoval situáciu v boji o play off a na druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii stráca tri body. "Proti takému kvalitnému tímu musíte nájsť spôsob ako byť lepší s pukom a správne vyhodnocovať situácie. Kvalitní hráči vedia využiť vaše chyby," uviedol útočník Tom Wilson.

Súvisiace články