Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slafkovský skóroval pri triumfe Montrealu nad Columbusom. Útočí na ďalší klubový rekord.
Zdielať na

Slafkovský skóroval pri triumfe Montrealu nad Columbusom. Útočí na ďalší klubový rekord.

Zdroj: SITA

NEW YORK / Juraj Slafkovský bodoval v NHL v druhom zápase za sebou. Slovenský hokejista pomohol v noci na stredu gólom k triumfu Montrealu nad Columbusom 3:0. Bol to jeho štrnásty presný zásah v sezóne a po 65 zápasoch má na konte 34 bodov (14+20). V počte bodov tínedžerov v jednom ročníku sa dostal na tretie miesto v historickom klubovom poradí, keď vyrovnal zápisy Henriho Richarda (1955/56) a Jesperiho Kotkaniemiho (2018/19). Len dvaja hráči v celej klubovej histórii nazbierali v tínedžerskom veku viac bodov v jednej sezóne - Mario Tremblay (39, 1974/75) a Stephane Richer (37, 1985/86). Devätnásťročný slovenský útočník má reálnu šancu rekord prekonať, keďže Canadiens odohrajú do konca základnej časti ešte 17 zápasov.

Slafkovský sa v dueli proti Blue Jackets predstavil tradične v prvej formácii "Habs" po boku Nicka Suzukiho a Colea Caufielda. Jeho gólový moment prišiel už vo štvrtej minúte, keď ho obranca Mike Matheson našiel na pravom kruhu a presilovú hru využil strelou z prvej pomedzi betóny Elvisa Merzlikinsa. Bronzový medailista z Pekingu 2022 a najužitočnejší hráč olympijského turnaja odohral celkom 17:38 minúty a jeho jediná strela na bránku bola gólová. "Cítim, že sa od zápasu k zápasu zlepšujeme. Naďalej na sebe pracujeme, snažíme sa čítať jeden druhého a potom je to pre každého jednoduchšie na ľade, keď sme všetci na rovnakej vlnovej dĺžke," uviedol pre nhl.com slovenský krídelník.

Najvyššie draftovaný hráč roka 2022 sa stále pokúša o častejšiu streľbu. Ani proti Columbusu príliš nešpekuloval a v presilovke vypálil bez prípravy. Práve hru v početných výhodách hráči Montrealu na tréningoch usilovne "pilujú". "Mám pocit, že sa naša presilovka zlepšuje každým jedným zápasom. Chceme sa neustále zlepšovať a je zábavné, keď vidíte, že to naozaj funguje a strelíte nejaké góly," vravel Slafkovský, ktorý v uplynulých 23 zápasoch vyprodukoval 18 bodov. Počas svojej krátkej profiligovej kariéry strelil už 18 gólov, čím v historickom klubovom poradí tínedžerov vyrovnal zápis Alexa Galchenyuka a zaradil sa za Maria Tremblayho (32), Marka Huntera (23) a Stephanea Richera (21). Slafkovský zároveň ukončil osobnú štvorzápasovú sériu bez gólu. "Snažím sa každým dňom zlepšovať moju strelu. Konečne mi to tam opäť padlo," spokojne konštatoval.

V uplynulých dňoch Slafkovský viackrát absentoval na tréningoch. Slovenský útočník tvrdí, že nejde o nič vážne a zdravotne sa cíti byť v poriadku. "Počas zápasov sa cítim dobre. Áno, vynechal som niekoľko tréningov, ale to patrí k životu, ak chcete byť pripravený na všetky stretnutia. Chcel by som viac trénovať, ale priorita je odohrať zápasy," prezradil a dodal: "Som absolútne v poriadku. Vždy som pripravený hrať. Všetko je tak, ako má byť."

Súvisiace články

Najčítanejšie