Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hokejové MS: Zabudnite na rapkáče, trúbky i bubny
Zdielať na

Hokejové MS: Zabudnite na rapkáče, trúbky i bubny

Tohtoročný svetový šampionát v hokeji bude pre fanúšikov skúškou a poriadnou. V hľadisku budú totiž môcť využívať maximálne svoje hlasivky a ruky.

 A to nie je žart. Napokon, už úvodný z dvoch prípravných zápasov proti Švédsku v Košiciach bol ukážkou, že to pri vstupe do hál bude veru poriadne tvrdé.  Cez kontrolu pred turniketmi totiž neprejde nik, kto bude mať pri sebe bubon, rapkáč či trúbku. A dokonca ani tí, ktorí by chceli povzbudzovať umelohmotnými ručičkami. Jednoducho, všetko, čo vydáva zvuk, musí ostať pred štadiónom. Počas prípravných zápasov ich navyše ani nie je kde nechať. Počas šampionátu si tieto pomôcky môžu hokejoví priaznivci ponechať v zberných kontajneroch. Pri ich odovzdaní dostanú lístok, pri odchode si ich potom môžu - po jeho predložení -vyzdvihnúť.

Trošku to pripomína dianie v šatni divadla. Ale nech je už názor na to akýkoľvek, jednoducho je to tak. Ostáva len veriť, že na zápasoch nezavládne divadelná komorná atmosféra.

Podobne prísne opatrenia ako na prípravných zápasoch so Švédskom v Košiciach budú platiť aj na posledných dvoch predšampionátových v Bratislave. Pre usporiadeteľské služby je to previerka. A treba dodať, že aj pre hokejových fanúšikov. Navyše tieto osobné kontroly ešte nie sú až také prísne, aké budú počas majstrovstiev sveta.

Na východe Slovenska ľudí kontroly dokonca pobúrili, a to si už počas fungovania ich moderného stánku na prísnejšie opatrenia mohli zvyknúť. Žiadne dáždniky, ostré predmety a ani jedlo a pitie. Pre bratislavských hokejových nadšencov budú predzápasové prehliadky i prísne pravidlá správania sa v hokejovom stánku novinkou.

Hlad a smäd si budú môcť diváci zahnať tak, že si niečo kúpia priamo v hale. Lepšie povedané v bufetoch na jej chodbách. A tam ho aj zjesť. Do hľadiska sa s podnosom alebo pohárom nedostanú.

Všetko, čo je zakázané doniesť na štadión, je vyobrazené aj na zadnej strane vstupeniek.

A keďže už úvodný prípravný duel v Košiciach ukázal, že kontroly si vyžadujú pomerne dlhý čas, nik by si nemal nechať príchod na posledných 10 minút pred úvodným hvizdom.

Súvisiace články