Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Odchod Zedníka z reprezentácie? Takto to vidia odborníci...
Zdielať na

Odchod Zedníka z reprezentácie? Takto to vidia odborníci...

Náhly odchod Richarda Zedníka pred zápasom so Švédskom z reprezentačného mužstva vyvolal rôzne reakcie. Čo si o tom myslia hokejové legendy, tréneri a hráči?

Jozef Golonka, 6-násobný medailista MS, dvojnásobný medailista ZOH

"Keď som sa dozvedel, čo sa stalo, bolo to pre mňa obrovské prekvapenie. Riša dobre poznám, vytiahol som ho do reprezentácie a spolu s Paľom Demitrom bol práve on strojcom nášho úspechu v olympijskej kvalifikácii v Oberhausene. Je to veľký bojovník, s veľkým srdcom a miesto v tíme si určite zaslúži. Nepatrí na lavičku pre náhradníkov, je to vhodný typ hráča práve pre také turnaje, akými sú majstrovstvá sveta. Nekritizujem ani trénera Hanlona, on robí rozhodnutia, je to jeho voľba. Ale nerozumiem ani tomu, prečo nepovolal do prípravy brankára Budaja a mladého Tatara. Ak mám byť ale úprimný, na Zedníkovom mieste by som urobil to isté. Je mi to ľúto, prišli sme o výborného hráča. Dobre Riša poznám, je aj tvrdohlavý, určite sa do tímu nevráti. Takáto situácia neprospeje mužstvu v príprave na šampionát."

Vladimír Paštinský, šéf Pro-Hokeja

"Je smutné, že k takejto situácii vôbec prišlo. Zedník to mohol riešiť inak a nie takto radikálne. Jeho čas by istotne prišiel a naplnili by sa aj jeho predstavy o fungovaní v mužstve. Podľa mňa to chcelo viac trpezlivosti a lepšej komunikácie. Hoci je Rišo skvelý hokejista, takýmto spôsobom si u trénera vymáhať nejaké privilégiá, to nie je šťastné rozhodnutie. Zodpovednosť v prvom rade nesie tréner, on ide s kožou na trh. Podobné situácie sa medzi trénerom a hráčom občas stávajú, ale riešia sa dôvernejšou komunikáciou."

Vladimír Országh, bývalý reprezentant a asistent trénera HC ´05 Banská Bystrica

"Priznám sa, nepoznám pozadie toho, čo sa v reprezentácii naozaj udialo. Je to Rišove rozhodnutie, ťažko ho môžem nejako komentovať. Iba on a tréner Hanlon vedia, čo sa stalo."

Róbert Pukalovič, bývalý reprezentant a tréner HC ´46 Bardejov

"Zedník jednoznačne má schopnosti hrať v prvých dvoch formáciách a aj v presilovkách. Patrí medzi našich najlepších korčuliarov, ak nie je vôbec najlepší. Ale nesúhlasím s tým, aby sa názorové nezhody s trénerom riešili takýmto impulzívnym spôsobom."

Michal Hudec, útočník HC Slovan Bratislava

"Bol som dosť zaskočený, keď som sa to dozvedel. Rišo asi počítal s tým, že bude figurovať v prvých dvoch formáciách. Má za sebou niečo odohrané, je to skúsený hráč a rozhodne nie je typom robotníka do tretej alebo štvrtej lajny. Či to bolo unáhlené rozhodnutie, alebo nie, to si netrúfam hodnotiť. To by človek musel podobnú situáciu zažiť na vlastnej koži. Nevidím dovnútra reprezentácie, neviem posúdiť, či to negatívne ovplyvní atmosféru. Možno v tejto chvíli si to už obaja vydiskutovali a v tíme vládne pohoda."

sita - Paštinský

sita - Vladimír Országh

sita - Róbert Pukalovič

joj.sk

Súvisiace články