Jasno
23°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Prehrávali už o dva góly. Fantastický obrat USA v semifinále MS v hokeji
Zdielať na

Prehrávali už o dva góly. Fantastický obrat USA v semifinále MS v hokeji

GÖTEBORG / Skvele pripravené tímy, no Fíni boli v prvej polovici zápasu o čosi lepší. V druhom semifinále hokejových majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov predviedli USA obrat, hoci prehrávali o dva góly, zvýšili streleckú aktivitu, zápas otočili a v piatok od 19:30 budú hrať finále proti Švédsku aj v priamom prenose JOJ Šport. Duel o bronz Fínsko - Česko sa hrá od 15:00 h.

Fíni, štvrťfináloví premožitelia Slovákov (4:3 pp), narazili v semifinále MS na tím USA , ktorý si poradil s Lotyšskom hladko 7:2. V druhej tretine boli hráči USA aktívnejší, prestrieľali súpera a dočkali sa aj gólu, no až pri presilovej hre Snuggerud trafil pod hornú žrdku.

Poprehadzované formácie Američanom pomohli, mali viac z hry a podarilo sa im ešte v 2. tretine aj vyrovnať, presadil sa Smith. V závere sa skvelo uvoľnil Gauthier, dostal krásnu prihrávku a nechytateľne prestrelil brankára a poslal USA v presilovke do vedenia.

Fíni ešte v závere dostali výhodu presilovky, odvolali brankára, no z obrovského náporu gól nedali. Do finále postúpili hokejisti USA, Fíni budú hrať v sobotu o bronz. 

Zápas vysielal naživo JOJ Šport, komentovali Pavol Pindjak a Richard Kapuš.

USA - Fínsko 3:2

Góly: 32. Snuggerud, 36. Smith, 57. Gauthier - 2. Keskinen 13. Kampulainen,