Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Je rozhodnuté. Toto je výsledok rokovaní Šatana o Ramsayho konci na Slovensku
Zdielať na

Je rozhodnuté. Toto je výsledok rokovaní Šatana o Ramsayho konci na Slovensku

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Nekonečným špekuláciám je koniec. Osobnosti volali po novom trénerovi hokejovej reprezentácie, aj kanadský kouč naznačil, že viac času chce tráviť s vnúčatami. Prezident zväzu Miroslav Šatan ho presvedčil a tréner Craig Ramsay povedie slovenskú hokejovú reprezentáciu aj v nasledujúcej sezóne.

​Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) si uplatnil opciu na predĺženie zmluvy s koučom o ďalší rok. "Budúcoročný šampionát v Česku bude prakticky ako náš domáci. Verím, že budeme pokračovať v našej hre, ktorá je útočná, rýchla a dosiahneme úspech. Každý rok si hovorím, že je môj posledný, veľmi si plány dopredu nerobím. Pred rozhodnutím som hovoril s manželkou a povedala ´viem, že sa vrátiš a nevzdáš to´. Má to tu rada a verím, že sa nájde príležitosť, aby tu mohla byť viac času," uviedol Ramsay.

"Máme vnučku, ďalšia je na ceste... Je to pre mňa veľmi veľa roboty,“ naznačil Ramsay v máji.

​Ramsay prišiel na Slovensko v roku 2017 po svetovom šampionáte v Kolíne, kde sa Slovensko ledva zachránilo. Dohoda bola do šampionátu v roku 2019 na Slovensku. Napokon sa s Miroslavom Šatanom dohodol na predĺžení spolupráce. Tím pod vedením Craiga Ramsayho získal bronz vlani na zimných olympijských hrách. "Vtedy chýbali hráči z NHL, boli tam európske výbery a v tej konkurencii sme mali svoju silu," zamyslel sa Ľubomír Višňovský.

„Je čas na slovenského trénera. Craig Ramsay toho spravil veľa, je za ním kopec roboty. Práca na Slovensku ho stála skutočne veľa, ale bolo to prospešné. Myslím si však, že už máme dosť trénerov, aj kvalifikovaným, treba sa pozerať aj na národnú hrdosť,“ povedal exkluzívne pre noviny.sk majster sveta z roku 2002 Jozef Stümpel.

Súvisiace články