Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ramsay? Je čas na slovenského trénera, odkazuje majster sveta Stümpel
Zdielať na

Ramsay? Je čas na slovenského trénera, odkazuje majster sveta Stümpel

BRATISLAVA / Majster sveta z roku 2002 v Göteborgu Jozef Stümpel sleduje hokejový šampionát s rodinou, s kamarátmi. Ako to bude ďalej s jeho trénerskou kariérou, ešte netuší. Ale čo sa týka zahraničného trénera na striedačke reprezentačného tímu, v tom má jasno.

„Je čas na slovenského trénera. Craig Ramsay toho spravil veľa, je za ním kopec roboty. Práca na Slovensku ho stála skutočne veľa, ale bolo to prospešné. Myslím si však, že už máme dosť trénerov, aj kvalifikovaným, treba sa pozerať aj na národnú hrdosť,“ povedal exkluzívne pre noviny.sk aktuálne tréner reprezentácie do 18 rokov Stümpel.

O konkrétnych menách nástupcu Ramsayho nechcel hovoriť, lebo trénera nevyberá on. „Na to sú tu iní,“ opísal.

Reprezentácia na MS v Rige bojuje o postup do play off, situáciu nemá vo svojich rukách. Stümpel situáciu nevidí príliš negatívne: „Každý zápas je iný, treba k tomu pristupovať seriózne. Žiaľ, nemáme to vo svojich rukách, ale ak sa podarí vybojovať play off, je to zasa niečo iné. Potom je to o jednom zápase a môže sa stať, že Slovensko pôjde ďalej. Teraz sa treba zomknúť, vyťažiť z toho maximum.“

​Upozornil, že Slovensko je v pozícii, že bojuje o play off a môže prekvapiť, no stáva sa aj presný opak: „Niekedy sa tímu darí v základnej časti, vyhrá všetko a neprejde prvým kolom play off.“

Rovnako nerobí vedu ani z faktu, že v závere duelu proti Slovinsku bolo vidieť nahnevané reakcie a hádku medzi Liborom Hudáčkom, Marekom Hrivíkom a Petrom Cehlárikom. „Stáva sa to, ale je to normálne. Chalani si povedia veci, vykomunikujú si to a ideme ďalej,“ povedal bývalý reprezentant a priznal, že pri prenosoch z Rigy spomína aj na časy, keď on hral za Slovensko. „Spomínam na tie časy. Ale už je to iné, sú tam iní hráči a nevidím do toho až tak, nie som v dejisku.“

Vedenie hokejového zväzu na Slovensku sa rozhodlo, že hráči z ruskej nadnárodnej KHL dostanú počas vojny na Ukrajine stopku v reprezentácii. „Tento rok nám silno chýbajú hráči z KHL,“ naznačil Stümpel.

V NHL odohral vyše tisíc zápasov, väčšinu v Bostone a Los Angeles. Počas lockdownu v profilige pôsobil v Slavii Praha aj so Žigmundom Pálffym. Jeho najväčší reprezentačný úspech je zlato z Göteborgu.

Od októbra 2012 bol takmer 10 rokov prezident Slovenskej hokejbalovej únie. Pred rokom sa stal asistentom trénera pri slovenskej hokejovej reprezentácii do 18 rokov. „Ešte neviem, čo bude ďalej. Možno by som sa rád posunul do mužského hokeja. Nerozmýšľal som nad tým. Uvidím aj podľa toho, aké budú ponuky,“ priblížil svoju situáciu.

Súvisiace články