Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Postupová matematika: Čo sa musí stať, aby Slovensko postúpilo do play-off?
Zdielať na
MS v hokeji

Postupová matematika: Čo sa musí stať, aby Slovensko postúpilo do play-off?

Zdroj: TASR

RIGA / Základná časť na majstrovstvách sveta vrcholí a začína sa každoročná tradícia slovenských fanúšikov - postupová matematika. Opäť raz sa slovenskí hokejisti dostali do situácie, keď sa musia spoliehať na iné tímy a postup nie je v ich rukách. Poďme sa pozrieť na to, aké sú šance Slovákov na postup do play-off.

Slovensko má po zápase so Slovinskom na svojom konte osem bodov. Body zbierali v zápasoch proti Lotyšsku (výhra 2:1), Kanade (prehra po nájazdoch 1:2), Kazachstanu (prehra po nájazdoch 3:4) a Slovinsku (výhra 1:0). Momentálne pred poslednými zápasmi sa nachádzajú na nepostupovom, piatom mieste. 

Na štvrtej pozícii je domáce Lotyšsko. To má na konte 11 bodov a pred sebou zápas so Švajčiarskom. Jediná možnosť, ako by Slováci mohli postúpiť do štvrťfinále je, aby Helvéti vyhrali v riadnom hracom čase.

To ale Slovensku nestačí. Práve oni musia zvládnuť svoj súboj s Nórskom, ktorý sa bude hrať v utorok 23. mája o 11:20. Lotyši odohrajú svoj siedmy skupinový zápas v ten istý deň, no o 19:20. 

Dobrou správou je, že už neexistuje žiadna šanca, aby Slovensko zostúpilo do nižšej divízie. To im zabezpečila výhra nad Slovinskom v nedeľu. 

Slovensko môže obsadiť maximálne štvrté miesto. Tretia Kanada má 11 bodov, no lepší vzájomný zápas. Druhé Česko má 13 bodov a prvé Švajčiarsko maximálnych 18 bodov.

Slováci môžu získať tak najviac 11 bodov, ktoré má Lotyšsko a ak chcú postúpiť do play-off, nemôžu získať ani jeden bod proti Švajčiarsku. Naopak Slovensko musí naplno bodovať proti Nórsku. 

Zdielať na