Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Oficiálny maskot hokejových MS 2011 sa volá "Goooly"
Zdielať na

Oficiálny maskot hokejových MS 2011 sa volá "Goooly"

Meno vymyslel Peter z Michaloviec

Autorom mena pre oficiálneho maskota najvýznamnejšej športovej udalosti na území Slovenska je Peter Hanzlík z Michaloviec. Jeho návrh uspel v súťaži, ktorú vyhlásil organizačný výbor MS 2011 IIHF v spolupráci s Rádiom Expres, medzi viac ako 14.000 podnetmi. Autor mena hokejového maskota získa ako odmenu od organizátorov šampionátu dve exkluzívne VIP akreditácie na všetky zápasy majstrovstiev sveta 2011 IIHF.

Súťaž sa uskutočnila na webovej stránke rozhlasovej stanice na Slovensku www.expres.sk a organizátori obdržali v prvej fáze celkom 14.504 návrhov na pomenovanie sympatického šedo-bieleho vlka, oblečeného v slovenskom hokejovom drese. Desať najvydarenejších návrhov "postúpilo" do druhého kola hlasovania, z ktorého vzišlo víťazné meno hokejového vlka. Prvých päť návrhov bolo odmenených originálnymi dresmi slovenskej reprezentácie s podpismi hráčov. Maskot MS 2011 IIHF však rok pred šampionátom nedostal len meno, ale aj novú tvár. Na zmene vzhľadu "oficiálnej tváre" šampionátu má pritom veľký podiel slovenská verejnosť.

sita

Práve pripomienky hokejových fanúšikov a verejnosti k pôvodnému návrhu maskota boli podnetom k novému rokovaniu medzi organizačným výborom MS 2011 IIHF, vedením Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) a marketingovou spoločnosťou Infront Sports & Media na tému "oficiálny maskot".

"Po konzultáciách so švajčiarskymi partnermi sme dospeli k dohode, že maskot je určený predovšetkým pre slovenských fanúšikov a jeho výzor by mal zohľadňovať ich názor. Fanúšikovia sa s maskotom musia stotožniť," komentoval generálny riaditeľ majstrovstiev sveta 2011 IIHF Igor Nemeček. "Preto sme požiadali o možnosť vytvoriť vlastný návrh maskota."

Nový návrh pripravila agentúra VACULIK ADVERTISING, ktorá pripravuje taktiež kompletnú lokálnu aj medzinárodnú kampaň šampionátu. Autorom návrhu maskota je grafik Peter Hrevuš, v oblasti marketingovej komunikácie pracuje už 12 rokov a je držiteľom viacerých významných domácich aj zahraničných ocenení. "Veríme, že nový návrh dostatočne zohľadnil všetky pripomienky a námety zo strany hokejových fanúšikov a stretne sa s pozitívnym ohlasom verejnosti," dodal Nemeček. Výber vlka za maskota majstrovstiev sveta 2011 schválil na svojom zasadnutí výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). "Vlk je zviera, ktoré je typicky slovenské, spája sa s našimi lesmi a prírodou," povedal IIHF Igor Nemeček.

Súvisiace články