Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
MS 2011: Maskotom v Bratislave a Košiciach bude vlk
Zdielať na

MS 2011: Maskotom v Bratislave a Košiciach bude vlk

Jeho meno určí súťaž

Organizačný výbor MS v tejto veci vyhlásil veľkú celonárodnú súťaž. Vlk má šedo-bielu srsť, úsmev na tvári, v rukách hokejku a na sebe reprezentačný dres. Na vlnách rozhlasovej stanice Rádio Expres prebehne súťaž "Nájdite meno pre maskota majstrovstiev sveta 2011 IIHF". Na webovej stránke www.expres.sk môžu ľudia posielať návrhy na meno, v druhej od 15. apríla budú môcť hlasovať za návrhy, ktoré sa dostali do užšieho výberu.

Vlka slávnostne pokrstia jeho novým menom presne rok pred začiatkom šampionátu, teda 29. apríla 2010. Víťaz súťaže získa dve exkluzívne VIP-akreditácie na všetky zápasy šampionátu. Maskota navrhol grafik Roy Wedema, spolupracovník konzultačnej firmy Infront Sports& Media, dlhoročného marketingového partnera Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) pri MS.

Výber vlka za maskota Majstrovstiev sveta 2011 IIHF schválil na svojom zasadnutí výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). "Vlk je zviera, ktoré je typicky slovenské, spája sa s našimi lesmi a prírodou," povedal o výbere maskota generálny riaditeľ organizačného výboru majstrovstiev sveta 2011 IIHF Igor Nemeček: "Chceli sme, aby mali všetci fanúšikovia hokeja a vôbec celá slovenská verejnosť šancu rozhodnúť o mene pre vĺčika."