Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlá správa pre fanúšikov hokeja: Fanzónu v Bratislave zrušili
Zdielať na

Zlá správa pre fanúšikov hokeja: Fanzónu v Bratislave zrušili

BRATISLAVA / Organizátori zrušili v stredu počas zápasu Slovensko - Nemecko fanzónu v Bratislave. Dôvodom je nepriaznivé počasie. Domáci ale aj zahraniční fanúšikovia hokeja, sa tak budú musieť presunúť do podnikov v meste.

Niekoľko minút pred zápasom Slovenska s Nemeckom organizátori oznámili, že fanzóna na Trnavskom mýte v Bratislave sa ruší. Dôvodom je dážď a silný vietor. 

Výsledok mimoriadne dôležitého zápasu s Nemeckom napokon pre Slovensko dopadol nepriaznivo, keď v posledných minútach obdržali naši chlapci dva góly a zápas sme prehrali 3:2, čím sa naše šance na postup do štrvťfinále dosť znížili.

"Čo a týka Slovenska tak jednoznačne najlepší hokej za posledných desať rokov a je mi ľúto Nemcov, lebo dneska dostanú," vyjadrovali svoje emócie fanúšikovia ešte pred samotným zápasom. "Je to veľká škoda ale chlapci klobúk dole, takto hrať, sme spokojní, nevadí hádam to víde nabudúce, klobúk dole len tak ďalej," skonštatovali fanúšikovia po zápase. 

Podobná situácia nastala aj v Košiciach pondelok 13. mája. V tento deň vydal Slovenský hydrometeorologický ústav  aj výstrahu prvého stupňa pred vetrom pre celé Slovensko. ​"Bezpečnosť fanúšikov je u nás na prvom mieste. Nepretržite sledujeme vývoj počasia a sme v kontakte s meteorologickými spoločnosťami. Vzhľadom na riziká, ktoré kvôli silnému vetru hrozia, sme sa rozhodli, že brány fanzóny v Košiciach v pondelok ostanú zatvorené,“ povedal riaditeľ pre partnerstvá a špeciálne projekty 2019 IIHF MS Lukáš Donoval. 

V pondelok mala v košickej fanzóne vystúpiť i skupina IMT smile, jej koncert je zrušený. Kapela vystúpi v náhradnom termíne 19. mája vo fanzóne v Bratislave. Pre Košičanov sa snaží organizátor zabezpečiť náhradný program. 

Oficiálne fanzóny si fanúšikovia pochvaľujú. Stali sa miestom skvelej atmosféry aj pre fanúšikov, ktorým sa nepodarilo zabezpečiť si vstupenky na jednotlivé zápasy. Viacero fanúšikov sa už ale z fanzón dostalo priamo na štadión. Organizátori totiž do súťaží vo fanzónach uvoľnili 700 vstupeniek na zápasy reprezentácie Slovenska. Vstup do oficiálnych fanzón pri bratislavskom Istropolise a v košickom Kulturparku je zadarmo a otvorené budú do skončenia šampionátu. Počas prvých troch dní šampionátu navštívilo fanzónu v Bratislave už viac ako 35-tisíc fanúšikov, fanzónu v Košiciach navštívilo cez 28-tisíc ľudí.

Súvisiace články