Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šatan sa vyjadril k budúcnosti kritizovaného trénera Bokroša
Zdielať na

Šatan sa vyjadril k budúcnosti kritizovaného trénera Bokroša

BRATISLAVA / Trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ernestovi Bokrošovi končí v apríli zmluva. Či mu bude zmluva predĺžená, alebo kam povedú jeho ďalšie kroky, je zatiaľ otázne. V stredu ale predložil kompletnú hodnotiacu správu o pôsobení tímu na MS IIHF U20 2019 v Kanade.

Hokejová dvadsiatka obsadila na Majstrovstvách sveta IIHF U20 2019 v Kanade 8. miesto. Hodnotiacu správu o ich pôsobení na šampionáte v stredu predložil tréner reprezentantov Ernest Bokroš. V apríli tohto roka ale "koučovi dvadsiatky" končí zmluva. "Kam povedú jeho ďalšie kroky, zatiaľ nie je známe," informuje SZĽH na svojej stránke. 


"Trénerovi Bokrošovi končí zmluva myslím 30.apríla, no predtým ho čaká ešte turnaj s devätnástkami," vyjadril sa generálny manažér Miroslav Šatan. 

K správe sa na základe nedávnych udalostí, kedy na adresu trénera padla verejná kritika dvoma jeho reprezentantmi, vyjadril aj prezident SZĽH Martin Kohút i generálny manažér Miroslav Šatan. Výkonný výbor uviedol, že súhlasia s tým, "aby sme v našej krajine aj naďalej vykonávali mladých ľudí, ktorí sa neboja postaviť za svoj názor. V ruka v ruke s tým, ale musí ísť aj úcta a rešpekt k starším." 

"Situáciu, ktorá vznikla po Majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov vnímame preto ako nebezpečný precedens. Nemôžeme súhlasiť s takým konaním, keď hráč verejne vyčíta akýkoľvek krok, ktorý tréner urobí, zhadzuje ho, kritizuje ho v médiách, či na sociálnych sieťach. Diktuje si podmienky, podľa ktorých je ochotný hrať a prípadne si vyberá pozície, na ktorých je a nie je ochotný hrať. Zodpovednosť za výsledky totiž nesie tréner. Rovnako súhlasíme s tým, že rodičia by nemali zasahovať do trénerskej činnosti a mali by sa zdržať verejného hanobenia trénera,"  uviedli ďalej členovia výkonného výboru  vo svojom stanovisku. 

Ak je totiž rodič nespokojný s činnosťou trénera, je potrebné sa obrátiť na kompetentnú osobu, ktorá jeho správanie a činnosť prešetrí. SZĽH spolu s trénermi teraz pripravuje komunikačný kanál pre spätnú väzbu, aby nespokojnosť hráčov a trénerov smerovala k správnym ľuďom. SZĽH sa zároveň zaviazalo, že pripraví štatút reprezentanta, ktorý vymedzí povinnosti reprezentanta. 

Ernest Bokroš viedol slovenskú juniorskú reprezentáciu a projekt HK Orange 20 od začiatku sezóny 2011/2012, keď na tomto poste vystriedal Štefana Mikeša. Jeho najväčšími úspechmi bronzová medaila z juniorského svetového šampionátu v sezóne 2014/2015. Počas svojej reprezentačnej kariéry pôsobil Bokroš aj ako konzultant pri reprezentácii do 18 rokov.

Pozrite si reportáž súvisiacu s kauzou hráčov hokejovej "20". Takto reagoval tréner Bokroš:

Súvisiace články