Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tréner Bokroš reagoval na obvinenia hráčov: Nie je na to obrany, jedine právnou cestou
Zdielať na

Tréner Bokroš reagoval na obvinenia hráčov: Nie je na to obrany, jedine právnou cestou

BRATISLAVA / Na svetovom šampionáte do 20 rokov slovenskí hokejisti dieru do sveta neurobili, no pozornosť vzbudili obrovskú, a to na celom svete. Dvaja z hráčov totiž na sociálnej sieti popísali ako to v tíme a okolo neho vraj fungovalo. Okrem nedostatkov pri zabezpečení výstroje až po údajné branie úplatkov za to, aby mohli za národný tím vôbec hrať. V pondelok na tieto obvinenia zareagovali aj manažér tímu a spoluhráči.

"Nezobral som žiaden úplatok od rodiča, aby išiel na majstrovstvá sveta. Je to samovražda pre každého trénera," povedal tréner Ernest Bokroš. Tréner hokejovej reprezentácie do 20 rokov odmietol aj ďalšie obvinenia, ktoré sa na jeho hlavu zosypali. Aj tie, ktoré na internetových stránkach písali bývalí hokejisti. "Nie je na to obrany, jedine právnou cestou, ktorú dnešným dňom začínam," dodal. 

Hokejisti sa ku kauze, ktorú spustili dvaja hráči na sociálnych sieťach nechceli vyjadrovať. Celú kauzu okolo fungovania hokejovej reprezentácie do 20 rokov spustili statusy dvoch hráčov na sociálnej sieti. Ohlasy a vášne, ktoré vzbudili pripomínajú tie, keď slovenskí hokejisti v roku 2003 prehrali s Maďarskom. 

Martin Pospíšil obvinil kauča Bokroša z viacerých vecí, napríklad, že ho na šampionát ani nechcel zobrať, štval proti nemu spoluhráčov, no tí sa ho zastali. Trénera kritizoval za zvolenú taktiku či systém zabezpečenia servisu hokejistom. 

Pospíšil, ktorí je za oceánom na žiadosť TV JOJ o reakciu neodpovedal, Miloš Fafrák ale odpovedal správou na sociálnej sieti. "Nemám čo k tomu povedať, hocičo s Martinom poviem, ak nás nepodporia spoluhráči, nemá to význam," napísal Fafrák, ktorý vo svojej kritike zverejnenej taktiež na sociálnej sieti hovoril aj o zlých skúsenostiach z projektu hokejovej 20-tky, v ktorej počas sezóny pôsobil.

Celú situáciu pozorne sleduje aj sponzor projektu hokejovej 20. "Sami sme veľkí fanúšikovia, a tak nám naozaj záleží na budúcnosti slovenského hokeja, preto aktuálnu situáciu pozorne sledujeme a podobne ako verejnosť čakáme na ďalšie informácie," povedal manažér komunikácie Orange Slovensko, a.s. Tomáš Palovský. 

Stanovisko Slovenského zväzu ľadového hokeja ku kauze, zatiaľ známe nie je. "Výkonný výbor sa pokúsi osloviť všetky strany a vypočuť si všetky názory, aby vedel rozhodnúť objektívne," povedal hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja Peter Jánošík. 

Súvisiace články