Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slováci vzdorovali Fínom, no napokon podľahli o tri góly
Zdielať na
Hokej

Slováci vzdorovali Fínom, no napokon podľahli o tri góly

BUFFALO / Doplnené o ďalšie reakcie slovenských hráčov. Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov podľahla rovesníkom z Fínska 2:5 v sobotňajšom stretnutí na juniorských majstrovstvách sveta v americkom Buffale. Slováci tak stále nemajú istotu postupu do štvrťfinále.

Zverenci trénera Ernesta Bokroša po bezgólovej úvodnej tretine inkasovali v 28. min z hokejky Joonu Koppanena, Fínov však o osem minút neskôr zaskočil presný zásah slovenského kapitána Martina Bodáka. Hráči "suomi" sa do vedenia opäť dostali ešte v prostrednej časti hry, 58 sekúnd pred jej koncom prekonal brankára Romana Durného v presilovej hre Aapeli Räsänen.

Náskok škandinávskeho mužstva zvýšil po siedmich minútach tretej tretiny obranca Aleksi Heponiemi. V 50. min vrátil hráčov spod Tatier do zápasu Samuel Buček, to však bolo zo strany mladých Slovákov všetko. Naopak, Fíni svoj náskok v závere zveľadili, keď v priebehu 85 sekúnd skórovali Joni Ikonen a Markus Nurmi. Po stretnutí vyhlásili za najlepšieho hráča spomedzi Slovákov útočníka Alexa Tamášiho.

"Veľmi sme chceli získať aspoň jeden bod. Zápas bol solídne rozohraný. Žiaľ, rozhodlo, že sme mali štyroch vylúčených a práve jedno z vylúčení sme neubránili, ktoré bolo za vyhodený puk. Súper sa tam dostal do náskoku 2:1 a hoci sme stále vtedy boli v hre, keď sme si dali po buly vlastný gól, tak nás to trochu ovplyvnilo. Chlapci sa aj v závere snažili skórovať, žiaľ, spomenutý štvrtý gól bol ´klinec´ do nášho výkonu," hovorí tréner Ernest Bokroš. 

Slovensko je v tabuľke A-skupiny na štvrtom mieste. Istotu postupu do štvrťfinále už v "áčku" majú Kanada, Fínsko a USA. O poslednú miestenku sa v priamom súboji pobijú Slováci a Dáni.

Majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov v Kanade - sobota:

Fínsko "20" - Slovensko "20" 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
Góly: 28. Koppanen (Jääskä, Nurmi), 40. A. Räsänen (Juolevi, Tolvanen), 47. Heponiemi (Kuokkanen), 53. Ikonen, 55. Nurmi (Koppanen) - 35. Bodák (Tamáši, M. Ivan), 50. Buček (Krivošík, A. Ružička)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Schukies (Nem.), Thomson (USA) - McCrank (Kan.), Ondráček (ČR), 6229 divákov

Zostavy:
Fínsko: Luukkonen - Heiskanen, Välimäki, Juolevi, Jokiharju, Vaakanainen, Kotkansalo, R. Salo - Kuokkanen, Vesalainen, Tolvanen - Koivula, Ikonen, Heponiemi - Tuulola, A. Räsänen, Innala - Jääskä, Koppanen, Nurmi - Kupari
Slovensko: Durný - Hedera, Korenčík, Bodák, M. Ivan, Fehérváry, Zeleňák, Matejovič, Fereta - Smolka, Kelemen, Kundrik - Studenič, Tamáši, Miloš Roman - Buček, Krivošík, A. Ružička - Čacho, Liška, Solenský

Tabuľka A-skupiny:
1. Kanada 4 3 0 1 0 21:6 10 - istý postup do štvrťfinále
2. Fínsko 3 2 0 0 1 11:7 6 - istý postup do štvrťfinále
3. USA 3 1 1 0 1 15:6 5 - istý postup do štvrťfinále
4. Slovensko 3 1 0 0 2 5:13 3
5. Dánsko 3 0 0 0 3 1:21 0

Súvisiace články