Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vlhová dosiahla druhý najrýchlejší čas v tomto kole
Zdielať na

Vlhová dosiahla druhý najrýchlejší čas v tomto kole

LIENZ / Petre Vlhovej sa v 2. kole obrovského slalomu Svetového pohára darilo lepšie, ako v tom predošlom. Na pretekoch predviedla vynikajúcu jazdu, ktorá ju posunula na vyššie miesto. O prvenstvo sa však pobili favoritky.

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová vyrovnala osobné maximum v obrovskom slalome v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní. V rakúskom Lienzi skončila na 7. mieste rovnako ako v marci v americkom Aspene. Celkovo je to už piate umiestnenie Vlhovej v elitnej desiatke obrovského slalomu v SP. Dosiahla ho presne päť rokov po svojom debute v seriáli SP, keď 29. decembra 2012 bola v slalome v Semmeringu jedenásta. Vlhová v druhom kole dosiahla druhý najlepší čas, po prvej jazde jej patrila dvanásta pozícia.

Po nesmierne vyrovnanom priebehu sa nakoniec o prvé miesto pobili favoritky. Prvenstvo si v piatok vyjazdila Talianka Federica Brignoneová, ktorá triumfovala štyri stotiny sekundy pred Nemkou Viktoriou Rebensburgovou, o ďalšie štyri stotiny zaostala Američanka Mikaela Shiffrinová.Dvadsaťsedemročná Brignoneová dosiahla šiesty triumf v pretekoch SP, štvrtý v obrovskom slalome. Pripísala si jubilejné dvadsiate pódiové umiestnenie v prestížnom seriáli. Rebensburgová sa druhým miestom posunula na čelo hodnotenia disciplíny, vedie s odstupom trinástich bodov pred v piatok treťou Shiffrinovou. Tá si do zbierky úspechov pripísala už 53. pódium a naďalej neohrozene kraľuje celkovému poradiu Svetového pohára.

Petra Vlhová sa siedmou priečkou posunula v tohtosezónnom hodnotení obrovského slalomu na desiaty stupienok a v celkovom priebežnom poradí SP zo štvrtej na tretiu pozíciu. Dvadsaťdvaročná Liptáčka Vlhová má za sebou v tejto sezóne už štvrté vystúpenie v pretekoch Svetového pohára v obrovskom slalome. Na úvod v rakúskom Söldene bola šestnásta, v americkom Killingtone si polepšila na 10. priečku. Tesne pred Vianocami po veľkej chybe v druhom kole prišla 28. pozícia vo francúzskom Courcheveli a teraz veľmi dobrý siedmy post.

Súvisiace články

Najčítanejšie