Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slovensko v druhom zápase nestačilo na Česko. V Žiline prehralo 1:2
Zdielať na

Slovensko v druhom zápase nestačilo na Česko. V Žiline prehralo 1:2

Archívna reportáž

ŽILINA / Slovenská hokejová reprezentácia neuspela vo svojom druhom tohtosezónnom vystúpení, keď vo štvrtok podľahla v Žiline výberu Česka tesne 1:2. Slováci v stredu zdolali rovnakého súpera v Třinci 2:0. Pre kanadského kouča Craiga Ramsayho boli stretnutia proti tímu ČR premiérové na lavičke slovenskej hokejovej reprezentácie. Obaja súperi odohrali prvé súboje v olympijskej sezóne 2017/2018.

V štvrtkovom súboji v Žiline otvoril skóre duelu v 18. min Marek Zagrapan, ktorý vo svojom 25. zápase v národnom tíme dosiahol piaty presný zásah. V 31. min vyrovnal na 1:1 útočník Pavel Musil a druhý český gól pridal v 37. min Vojtěch Tomášek.

V 62. vzájomnom súboji sa zrodilo 41. víťazstvo českého. Sedem zápasov sa skončilo nerozhodne a slovenské družstvo si pripísalo 14 triumfov. Najbližšie čaká slovenskú hokejovú reprezentácia novembrový turnaj o Nemecký pohár.

Prípravný medzištátny zápas v hokeji - Žilina - štvrtok:

Slovensko - Česko 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Góly: 18. Zagrapan (J. Brejčák) - 31. P. Musil (D. Kaše), 37. Tomášek (Klok, M. Hanzl)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc st., Stano - Výleta, J. Tvrdoň (všetci SR), 3763 divákov

Zostavy:
Slovensko: T. Tomek - E. Černák, J. Brejčák, Čerešňák, Gernát, Holenda, O. Kotvan, K. Romančík, Michal Roman - P. Svitana, L. Hudáček, L. Nagy - A. Kudrna, Marek Hovorka, Tybor - Macík, Zagrapan, D. Buc - Paulovič, M. Sukeľ, Koyš
Česko: M. Svoboda - Sklenička, Šulák, Pyrochta, T. Dvořák, Němeček, Klok, Kalina - D. Kaše, P. Musil, Lenc - Indrák, Stach, P. Straka - M. Hanzl, Tomášek, Uher - V. Tomeček, Herman, D. Šťastný

Slováci začali žilinský zápas omnoho aktívnejšie v porovnaní so stredajším súbojom oboch súperov v Třinci. Vypracovali si aj niekoľko šancí, ale gólman M. Svoboda si s nimi poradil. Na opačnej strane previedol viacero istých zákrokov T. Tomek. Strelecky bol aktívny kapitán L. Nagy, ale ani jedna z jeho striel neskončila v bránke. Skóre stretnutia otvoril v 18. min útočník Marek Zagrapan, ktorý pred bránkou súpera šikovne tečoval puk z hokejky J. Brejčáka.

Na začiatku druhej dvadsaťminútovky nepochodil vo veľkej šanci Tybor, na opačnej strane T. Tomek zachránil pri príležitosti Indráka. Slováci potom aj so šťastím ustáli tlak súpera, v 26. min v úniku po pravej strane trafil Macík žŕdku.

V 31. min mali Česi ďalšiu veľkú príležitosť, no stále si T. Tomek držal čisté konto. Prišiel oň o niekoľko sekúnd neskôr, keď po úspešnom vhadzovaní trafil do horného rohu slovenskej bránky P. Musil. Čechom sa podarilo otočiť v 37. min, keď prihrávku Kloka spoza bránky premenil na gól Tomášek.

V úvode tretej časti Slováci nevyužili početnú výhodu, po ktorej sa v útočnom pásme usadil súper a dlhší čas zvieral tím SR pred T. Tomekom. Dve presilovky potom premárnil aj český výber, v 55. min spálil veľkú šancu aktívny L. Nagy. Skóre sa už nezmenilo ani pri power-play tímu SR.

Súvisiace články