Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Škandál v ruskom hokeji. V zápase padlo 20 vlastných gólov!
Zdielať na

VIDEO: Škandál v ruskom hokeji. V zápase padlo 20 vlastných gólov!

ARCHANGEĽSK / Dať si vlastný gól je samo o sebe nepríjemné. V ruskej bande hokejovej superligy naopak tímy súťažili, kto sa viackrát dokáže trafiť do svojej vlastnej brány. V stretnutí, kde proti sebe stálo Archangeľsko a Irkutsko, padlo dvadsať vlastencov a z porážky 9:11 sa nakoniec radovali domáci. Škandalózne stretnutie však bude mať ešte dohru.

Pre priaznivcov na štadióne v Archgangeľsku to bol neuveriteľný pohľad. Namiesto duelu o to, kto strelí súperovi čo najviac gólov a bude oslavovať víťazstvo, na ľade sledovali fanúšikovia predstavenie ako z lacnej béčkovej komédie. 

Domáci aj hostia sa rozhodli, že si začnú v zápase strieľať vlastné góly. Všetko odštartovalo 22 minút pred koncom stretnutia. Do tej doby sa na ľade odohrávalo nudné korčuľovanie a žiadny z tímov nemal chuť útočiť. Potom ale domáci hráč Oleg Pivovarov odštartoval šokujúcu hru.

Útočník Archangeľsku počas chvíle strelil tri góly, na čo využil pravidlá, že tím má po inkasovaní právo rozohrať. Jeho čin mal jednoduchý dôvod. Vodnik potreboval prehrať, aby sa v play-off vyhol obhajcom titulu. 

Pozrite sa na zostrih zápasu:

Hostí, ktorým v zápase o nič nešlo, jeho čin zaskočil, ale po porade sa rozhodli, že Vodnikovi zápas nedajú zadarmo. V rýchlom slede odpovedali deviatimi vlastencami. Archangeľsk ešte ale stačil zvrátiť vývoj. Pivovarov ešte osemkrát prekonal vlastného brankára a domáci mohli oslavovať porážku 9:11.

Súvisiace články