Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V deň svojich 40. narodenín to definitívne zabalí. Takáto bude Višňova rozlúčka
Zdielať na
Hokej

V deň svojich 40. narodenín to definitívne zabalí. Takáto bude Višňova rozlúčka

BRATISLAVA / Ladný pohyb, kľučka, rozohrávka, presná a tvrdá strela. Týmto všetkým viac ako dve dekády nadchýňal Ľubomír Višňovský hokejových nadšencov od Bratislavy cez New York, Edmonton až po Los Angeles.

Ľubomír Višňovský sa lúči so svojou kariérou a urobí to naozaj veľkolepo. Na ľad sa postaví poslednýkrát 11. augusta na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Spolu s ďalšími veľkými hokejovými hviezdami odohrá exhibičný zápas pod názvom FINÁLE #17. 

Višňovský svoj rozlúčkový zápas odohrá v deň svojich 40. narodenín. "Bohužiaľ, mám štyridsať, ale cítim sa lepšie. Je to zatiaľ len číslo," hovorí Ľubomír Višňovský. Podľa neho sa hokej dá hrať aj po štyridsiatke. "Pozrime sa na Jardu Jágra. Láme rekordy. Každým zápasom prinesie niečo nové," hovorí náš úspešný hokejista.

U Višňovského to je ale definitívny koniec. "Áno je to uzavreté. Ja som rozmýšľal, že ešte dve sezóny potiahnem, ale zdravie mi to nedovoľuje," dodáva Višňovský. 

Končí tam, kde začal

Ľubomír Višňovský sa lúči na ľade, na ktorom začínal. "Boli to krásne časy. Prvý gól som strelil myslím v Nitre," hovorí Višňovský.

Ľubomír Višňovský vo svojej kariére nezískal Stanleyho pohár, ale má všetky tri medaile z majstrovstiev sveta. "Som rád, že som bol súčasťou tejto zlatej generácie. Som rád, že som si mohol zahrať s tými najlepšími hokejistami, ktorých sme vychovali. Užíval som si to a boli to veľmi pekné časy pre mňa," uviedol Višňovský. 

Proti sebe si zahrajú hviezdy Slovana so zlatými chlapcami z Göteborgu. Slovanisti trénuju dvakrát do týždňa. "Niektorí neboli štyri - pät rokov na ľade. Bolo to cítiť, tie prvé tréningy všetko vadilo. Zrazu sme zistili, že tu výstroj nemajú respektíve nevedia, kde ju majú," hovorí Višňovský, ktorý si zahrá v oboch tímoch. "Dúfam, že ma tréner neposadí a budem hrať v oboch tímoch," dodáva s úsmevom Višňovský.

"Začnem v reprezentácii a v polovici prejdem do Slovana a skončím v slovanistickom tíme," opisuje svoju rozlúčku.

Slovenský brankár Peter Budaj príde na Slovensko po štyroch rokoch práve kvôli zápasu FINAL #17. Pozrite sa, čo všetko o svojej rozlúčke prezradil Ľubomír Višňovský v relácii portálu noviny.sk, 12 PLUS.

Úvodné buly

Vhadzovať buly nebude žiadnu hokejová legenda. "Zápas začne vhodením puku malý chlapček Nathan. Je to z nás najväčší bojovník. Čaká ho náročná operácia hlavy v zahraničí. Musí bojovať so svojim zdravým každý deň. Pomocou hokeja, sa mu snažíme spestriť každý deň. Trénuje, aby vedel dokorčuľovať do stredu klziska a odštartovať zápas. Pre neho je to veľmi veľká motivácia a veľmi sa teší. Ja som veľmi šťastný, že takouto maličkosťou mu môžem pomôcť a veľmi sa na neho teším," vysvetľuje Višňovský.

Cieľom celej akcie nie je len poďakovať verným fanúšikom, ale aj pomôcť. Ľubov veľký sen je pomáhať mladým hokejovým talentom, ktoré nemajú možnosti rozvíjať svoje nadanie. Preto založil občianske združenie Ľubomír Višňovský deťom. 

Zápas FINAL #17 odvysiela televízia JOJ vo štvrtok, 11. augusta, o 20:30.

Súvisiace články