Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hokejisti ukončili negatívnu sériu s Bielorusmi. V Poprade víťazstvo 5:2
Zdielať na

Hokejisti ukončili negatívnu sériu s Bielorusmi. V Poprade víťazstvo 5:2

Zdroj: sita, Slovensko-Bielorusko 2.zápas

POPRAD / Slovenská hokejová reprezentácia ukončila sériu zápasov bez víťazstva s Bieloruskom a po piatich prehrách prvýkrát od 12. apríla 2013 zdolala tohto súpera, keď v Poprade vyhrala 5:2.

Slováci vrátili Bielorusom na užšom klzisku pod Tatrami prehru 4:5 po sam. nájazdoch zo štvrtka z Košíc. V rámci série Euro Hockey Challenge, ktorá slúži ako príprava na majstrovstvá sveta v ČR (1. - 17. mája), dosiahli zverenci Vladimíra Vůjtka v šiestom vystúpení druhé víťazstvo, predtým zdolali v Bratislave Švédsko 3:1. Po 27. vzájomnom zápase Slovenska s Bieloruskom je bilancia 15 - 1 - 11. V rámci prípravy na MS čaká Slovensko ešte v ďalšom týždni dvojzápas v Rige s domácim Lotyšskom. Tréner Vůjtek v ňom bude mať už k dispozícii aj prvé posily z NHL Tomáša Kopeckého, Richarda Pánika a Andreja Meszároša, hrať by mal aj Tomáš Surový.

Slováci v sobotu odohrali výbornú prvú dvadsaťminútovku a dokázali v nej aj premieňať šance. Postupne skórovali Mário Bližňák, Michel Miklík, Patrik Lušňák a Juraj Mikuš. V druhej tretine sa hra vyrovnala, Bielorusi sa viac osmelili a dali aj dva góly. V tretej časti upokojil domácich hráčov, ktorí opäť nedokázali odohrať naplno celých šesťdesiat minút, piatym presným zásahom Libor Hudáček. Druhýkrát v príprave sa v slovenskej bránke objavil Ján Laco, s ktorým tréneri počítajú ako jednotkou pre svetový šampionát.

Výsledok príprava:

Slovensko - Bielorusko 5:2 (4:0, 0:2, 1:0)
Góly: 2. Bližňák (Bartovič, L. Hudáček), 8. Miklík (Réway, Marek Ďaloga), 10. Lušňák (Tybor, Marcel Haščák), 15. J. Mikuš (Réway, A. Jánošík), 49. L. Hudáček (Jurčina, Marcel Haščák) - 29. A. Kosticyn (Gavrus, Kaľužnyj), 39. Kovyršin (z tr. strieľania)
Vylúčení: 6:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Jonák - Smrek, Kacej, 4172 divákov.

Slovensko: J. Laco - Jaroš, Graňák, Marek Ďaloga, J. Mikuš, A. Jánošík, Švarný, Jurčina, Sersen - Marcel Haščák, Lušňák, Tybor - Miklík, Viedenský, Réway - L. Hudáček, Bližňák (35. Cehlárik), Bartovič - Vandas, A. Šťastný, Dej
Bielorusko: Goriačevskich (10. Milčakov) - Usenko, Korobov, O. Goroško, Stasenko, Karev, Lisovec, Ustinenko, Demkov - A. Kosticyn, Kaľužnyj, Gavrus - Kulakov, Kovyršin, Stepanov - Demagin, Kitarov, Jefimenko - Razvadovskij, Kolosov, Pavlovič

Súvisiace články