Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Podarí sa hokejistom odplata na užšom ihrisku v Poprade?
Zdielať na

Podarí sa hokejistom odplata na užšom ihrisku v Poprade?

KOŠICE / Ďalší blok prípravy slovenského tímu pred májovými majstrovstvami sveta v hokeji v Česku (1. - 17. 5.) vyvrcholí sobotňajším zápasom s Bieloruskom v Poprade.

Slovenskí hokejisti budú môcť súperovi odplatiť tesnú štvrtkovú prehru 4:5 z Košíc, ktorá sa zrodila po samostatných nájazdoch. Zverenci trénera Vladimíra Vůjtka po dvoch tretinách viedli 3:2, ale zbytočnými vylúčeniami postavili súpera na nohy a dovolili mu obrat v stretnutí, hoci napokon až po nájazdoch.

Ako v Poprade?

"Čo treba zmeniť do ďalšieho zápasu? Kompletne to, ako sme hrali v Košiciach, a priblížiť sa k tomu, čo sme predviedli vo víťaznom zápase predtým proti Švédom v Bratislave,“ ponúkol naoko jednoduchý recept skúsený obranca Peter Podhradský. Autor vyrovnávajúceho gólu Slovákov na 4:4 doplnil, že popradské užšie klzisko by mohlo byť slovenskou výhodou oproti širokému v Košiciach. "Od utorka sme tam trénovali, možno nám to pomôže, ale bude to rovnaké pre oba tímy,“ dodal Podhradský.
Tréner Vůjtek priznal, že v sobotu ešte nebude mať k dispozícii iných hráčov okrem tých, ktorí doteraz trénovali s mužstvom.

"Noví hráči momentálne ešte nie sú, musíme si počkať do ďalšieho týždňa, kým nás posilnia hokejisti z NHL. Zmeny oproti súboju v Košiciach však budú,“ informoval reprezentačný tréner Slovákov a doplnil: "Máme päť pätiek v tréningu, je to prípravná fáza, obdobie skúšok, tí čo vo štvrtok nehrali, budú hrať v sobotu.

Reprezentačný tréner SR sa vo štvrtok hneval na svojich hráčov aj za to, že nevedeli dotiahnuť dobre sa vyvíjajúci zápas do víťazného konca. "Poučujeme sa z každého zápasu, ale ešte ani raz sme nedokázali počas celých 60 minút hrať to, čoho sme schopní. Vždy nám vypadnú nejaké minúty, to sa musí zlepšiť," dodal Vůjtek.

Súvisiace články