Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Gáborík pri streleckej chuti! Dvakrát napol sieť Edmontonu
Zdielať na

Gáborík pri streleckej chuti! Dvakrát napol sieť Edmontonu

NEW YORK / Slovenský útočník Marián Gáborík sa dvoma gólmi a asistenciou podieľal na vysokom štvrtkovom triumfe tímu Los Angeles Kings 8:2 doma nad Edmontonom.

Tridsaťtriročný Trenčan v 8. min zvýšil na 2:0 a v 44. min upravil už na 7:1 pre "kráľov", prihrávkou sa podieľal na presilovkovom presnom zásahu Cartera na 5:1.

Slovenského hokejistu vyhlásil za prvú hviezdu tohto súboja. "V tomto súboji do seba zapadlo všetko tak, ako malo. Chceme vyhrať všetky nasledujúce zápasy a zabojovať o play-off," povedal po súboji Gáborík. Kings sa ziskom dvoch bodov prebojovali na 8. miesto v poradí Západnej konferencie pred Winnipeg a v zostávajúcich piatich dueloch základnej časti ich čaká ešte tuhý boj o miestenku vo vyraďovacej časti.

Definitívu postupu do play-off majú po štvrtku Chicago aj St. Louis. Chicago aj zásluhou asistencie Marián Hossu zdolalo Vancouver 3:1 a St. Louis Blues si doma poradili s Calgary 4:1.

Florida, ktorá tiež bojuje o postup do vyraďovacej časti, zdolala pred vlastnými priaznivcami Carolinu vysoko 6:1. Slovenskému útočníkovi Tomášovi Kopeckému sa podarilo prelomiť bodové "suchoty", vo štvrtok zaznamenal jednu asistenciu. V kalendárnom roku 2015 bodoval Kopecký druhýkrát, predtým strelil gól ešte 11. januára Edmontonu. Gól a asistenciu v drese Panthers si pripísal Jaromír Jágr a v historickom rebríčku produktivity sa dostal už na štvrté miesto pred Rona Francisa. Obaja majú na svojom konte po 1798 bodov, no Jágr má viac gólov a nazbieral ich v menšom počte duelov. Českému veteránovi chýba ďalších 52 bodov na Gordieho Howa a 89 bodov na Marka Messiera.

Tím New York Rangers uspel na ľade Minnesoty 3:2 a zabezpečil si definitívne prvenstvo v Metropolitnej divízii.

Súvisiace články