Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Hokejisti na úvod prípravy prehrali so Švédmi 3:4
Zdielať na

Hokejisti na úvod prípravy prehrali so Švédmi 3:4

TRENČÍN / Slovenská hokejová reprezentácia prehrala vo štvrtkovom prípravnom stretnutí pred májovými majstrovstvami sveta v Prahe a Ostrave v rámci série Euro Hockey Challenge v Trenčíne so Švédskom 3:4.

Rozhodujúci gól inkasovala 13 sekúnd pred koncom. Slováci zaznamenali v 34. vzájomnom zápase s troma korunkami 22. prehru. V súčasnosti ťahajú sériu štyroch neúspechov, naposledy zdolali severanov 15. apríla 2011 v Košiciach.
Pod hradom Matúša Čáka sa hral kvalitný zápas, ktorý sa páčil zaplneným tribúnam. Oba tímy sú na začiatku prípravy na majstrovstvá sveta, ale ponúkli hokej s veľkým nasadením najvyššej úrovne s množstvom individuálnych zručností. Slováci odohrali vydarenú prvú tretinu, v ktorej išli po góloch Patrika Lušňáka (24 reprezentačný štart/4 gól) a /Ladislava Nagya (83/30) do dvojgólového vedenia. Švédi zvýšenou aktivitou v úvode druhej časti hry vyrovnali, ale v 33. min sa presadil Libor Hudáček (39/8) a poslal domáci tím opäť do vedenia. Švédi dvoma gólmi v záverečnej desaťminútovke strhli víťazstvo na svoju stranu.

Odvetný duel medzi Slovenskom a Švédskom je na programe v sobotu 4. apríla o 17.00 h na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Slovensko - Švédsko 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
Góly: 12. Lušňák (Dej, Marcel Haščák), 16. Nagy (L. Hudáček), 33. L. Hudáček (Švarný) - 24. Bengtsson, 29. Petersson (Aslund, Wallmark), 53. Ridderwall (S. Kronwall, C. Andersson), 60. S. Kronwall (Wallmark, Petersson)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Müllner - Šefčík, Výleta, 5680 divákov.

Slovensko: J. Laco - K. Sloboda, Švarný, Podhradský, Baranka, Jurčina, Graňák, Čerešňák, L. Kozák - L. Hudáček, Marcinko, Nagy - J. Sýkora, Viedenský, Tybor - Miklík, Bližňák, Bartovič - Marcel Haščák, Lušňák, Dej
Švédsko: Lassinantti - C. Andersson, S. Kronwall, Motin, Ekbom, Gunnarsson, Andersén - Sandberg, Bengtsson, Sörensen - Zaar, Wallmark, Petersson - Viksten, Ridderwall, M. Johansson - Nygard, Carlsson, Aslund - Thuresson