Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kto príde na MS? Bez šance na play-off už osem tímov NHL
Zdielať na

Kto príde na MS? Bez šance na play-off už osem tímov NHL

BRATISLAVA / Zatiaľ osem klubov zámorskej hokejovej NHL už nemá šancu postúpiť do tohtosezónnej vyraďovacej časti a bojovať o Stanleyho pohár.

V sobotu 11. apríla sa súťažný ročník 2014/2015 definitívne skončí pre Toronto (Richard Pánik), Buffalo (Andre Meszároš), Philadelphiu, Columbus (Marko Daňo), New Jersey, Carolinu, Edmonton (Martin Marinčin) a Arizonu. Už čoskoro aj o matematickú možnosť kvalifikovať sa do play-off prídu pravdepodobne aj Florida (Tomáš Kopecký), Colorado, Dallas či San Jose.

Istotu postupu si zatiaľ vybojovalo päť klubov, Anaheim už má aj definitívu prvého miesta v Pacifickej divízii. V Západnej konferencii si v play-off zahrá aj Nashville, blízko k tomu majú St. Louis, Chicago (Marián Hossa), Vancouver či Minnesota. V zóne postupu sú v súčasnosti aj Calgary a Winnipeg. Prekvapením je, že až deviaty je obhajca Stanleyho pohára, v mužstve Los Angeles Kings pôsobia aj dvaja Slováci - útočník Marián Gáborík a obranca Andrej Sekera.

Vo Východnej konferencii majú okrem neúspešného finalistu z minulej sezóny New York Rangers istotu postupu aj Montreal a Tampa Bay, vyraďovacia časť by už nemala ujsť ani Pittsburghu, New Yorku Islanders (Jaroslav Halák, Ľubomír Višňovský), Washingtonu či Detroitu (Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo). Boston so slovenským kapitánom Zdenom Chárom je zatiaľ na ôsmom mieste tabuľky, no na krk mu stále dýcha Ottawa.