Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tatar strelil 22. gól sezóny, Višňovského gólový návrat
Zdielať na

Tatar strelil 22. gól sezóny, Višňovského gólový návrat

DETROIT / Hokejový útočník Tomáš Tatar strelil v sobotu v zápase Detroitu proti New York Islanders svoj 22. gól v sezóne a pomohol svojmu tímu k výhre 4:1.

Slovenský krídelník sa stal prvou hviezdou súboja. Tatar otvoril v 6. min v presilovej hre skóre duelu, bodoval po troch stretnutiach. Momentálne je najlepším strelcom mužstva. Jednu asistenciu si pripísal na svoje konto ďalší Slovák v službách Red Wings Tomáš Jurčo. Jediný gól hostí strelil Ľubomír Višňovský, ktorý využil presilovku v 46. min a znížil na priebežných 1:2. Pre obrancu Islanders to bol štvrtý zásah, prvý od 29. decembra. Višňovský sa vrátil do zostavy svojho mužstva po deviatich zápasoch, ktoré vynechal pre zranenie. V bránke tímu z New Yorku nedostal tentokrát šancu Jaroslav Halák, chytal Chad Johnson. Detroit vyhral deviatykrát z posledných jedenástich duelov a dostal sa v tabuľke Východnej konferencie na tretie miesto. Po zranení jednotky Jimmyho Howarda vyhrali Red Wings sedem z ôsmich duelov.

Nie je veľa mužstiev, ktoré majú takúto bilanciu s tretím brankárom. Na brankárskom poste sme veľmi silní,“ uviedol tréner Detroitu Mike Babcock. „Dnes sme doplatili na nevyužívanie presiloviek,“ priznal kapitán Islanders John Tavares.

V ďalšom slovenskom súboji v sobotňajších zápasoch NHL mal radosť Zdeno Chára, ktorého Boston zdolal Los Angeles Mariána Gáboríka 3:1. Výborný výkon v bránke Bruins podal brankár Tuukka Rask, víťazný gól si pripísal Chris Kelly. „Rask nás podržal, čo od neho potrebujeme. Dokázali sme sa od toho odraziť a stúpame v tabuľke,“ priznal útočník Brad Marchand, ktorý strelil dva góly. Na jeden z nich mu prihrával Zdeno Chára, ktorý odohral 22:53 min a dvakrát ohrozil bránku súpera. Bruins si pripísali druhú výhru v rade, vo štvrtok zdolali ofenzívne naladených Islanders a teraz precíznou defenzívou vyznačujúcich sa Kings. Los Angeles sa na klziskách súperov v tejto sezóne nedarí, z 21 duelov vyhrali králi len päť.

Súvisiace články