Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Dva góly a tri body Tatara! Halákovi zápas nevyšiel
Zdielať na

Dva góly a tri body Tatara! Halákovi zápas nevyšiel

NEY YORK / Jeden z najlepších zápasov tejto sezóny odohral slovenský hokejista v službách Detroitu Tomáš Tatar v sobotu proti Nashvillu.

Na presvedčivom víťazstve domácich 5:2 sa 24-ročný ľavý krídelník podieľal dvoma gólmi a asistenciou. Okrem Tatara excelovali aj jeho dvaja spoluhráči z druhého útoku Gustav Nyquist a center Riley Sheahan, trio si dovedna pripísalo 3 góly a 4 asistencie. Tatar sa stal prvou hviezdou zápasu a Sheahan druhou.

Tatarovi ide karta!

"Sú to naozaj skvelí hráči, ktorí sa momentálne cítia na ľade veľmi dobre," povedal tréner Detroitu Mike Babcock. Tatar asistoval pri úvodnom góle Nyquista už v 57. sekunde zápasu. V 13. min slovenský útočník strelou z ľavého kruhu zvýšil na 3:0 pre Red Wings a v 40. min bolo po jeho presilovkovom zásahu už 5:1 pre domácich. "S Nyquistom a Sheahanom už hráme spolu dlhší čas a na ľade sme si sadli. Funguje medzi nami správna chémia. Momentálne hráme všetci v tíme veľmi dobre. Na ľade sa hokejom zabávame, keďže sa vyhráva a všetko je v poriadku," cituje Tatara server NHL.

Slovenský reprezentant svojím druhým gólom v zápase prekonal prvý raz v kariére hranicu 20 presných zásahov v sezóne. Doteraz bolo jeho maximom 19 gólov zo sezóny 2013/2014. Zatiaľ čo vtedy potreboval na 19 gólov 73 zápasov, teraz mu na 20 gólov stačilo 45 stretnutí. V ostatných štyroch súbojoch zaznamenal rodák z Ilavy 4 góly a 2 asistencie. V tíme Detroitu je tretím najproduktívnejším hráčom za hviezdami Henrikom Zetterbergom a Pavlom Daciukom.

Halákovi sa po dlhej dobe nedarilo

Zatiaľ čo Tatar odohral výborný zápas, Jaroslavovi Halákovi mu ten jeho nevyšiel. New York Islanders prehrali na ľade Montrealu v ofenzívnom predstavení 4:6. a slovenský brankár po šiestom inkasovanom góle v 54. min z hokejky Tomáša Plekanca sa pobral do šatne. Nahradil ho Chad Johnson, ktorý v zostávajúcom čase už neinkasoval. Z 33 striel, ktoré na neho smerovali, si Halák pripísal 27 zákrokov. Prvou hviezdou sa stal český center Plekanec, ktorý zažil šiesty štvorbodový zápas kariéry v NHL (2+2).

"Som si istý, že je dosť frustrovaný. V tomto zápase naša obrana pred Halákom nehrala vôbec dobre," skonštatoval tréner Islanders Jack Capuano.

V sobotu sa v dresoch svojich tímov na ľade predstavili zo Slovákov aj Andrej Sekera, Zdeno Chára, Tomáš Kopecký a Richard Pánik, ale z víťazstva sa tešil iba Sekera. Obranca Caroliny sa podieľal na triumfe svojho tímu v Ottawe 3:2, keď za 22:13 min na ľade raz vystrelil a pripísal si dva plusové body. Chárov Boston prehral doma s Columbusom 1:3, Kopeckého Florida doma prekvapujúco nestačila na Edmonton (2:3 po nájazdoch) a slabé Toronto s Pánikom prehralo v St. Louis 0:3. Maple Leafs si pripísali štvrtú prehru z rovnakého počtu zápasov na "tripe" po klziskách súperov so skóre 1:12. Hráči Toronta od zmeny trénera (Randyho Carlyla nahradil Peter Horachek) prehrali 5 zo 6 zápasov. Pánik odohral na krídle tretieho útoku 10:57 min, raz vystrelil, dve strely zblokoval a nechýbal ani na trestnej lavici. V súboji Los Angeles - Anaheim nastúpil aj Marián Gáborík a v závere druhej tretiny asistoval Anžemu Kopitarovi pri vedúcom góle Kings na 2:1. Z víťazstva sa však napokon tešili hostia z Anaheimu. V tretej tretine vyrovnal v presilovke fínsky obranca Sami Vatanen a rozhodujúci nájazd premenil Švéd Jakob Silfverberg. Gáborík vo svojom nájazde nebol úspešný. Celkovo trikrát vystrelil a zápas ukončil s mínusovým bodom.

Súvisiace články