Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Islanders s Halákom zdolali Pittsburgh, Hossa asistoval
Zdielať na

Islanders s Halákom zdolali Pittsburgh, Hossa asistoval

NEW YORK / Zle-nedobre to vyzeralo s hokejistami New Yorku Islanders v piatkovom stretnutí NHL proti Pittsburghu, keď po dvoch presilovkových góloch zaostávali za Penguins už v 13. min 0:2.

"Ostrovania" v bránke so slovenským reprezentantom Jaroslavom Halákom však zdvihli hlavy na čele s hrdinom večera Kylom Okposom. Dvadsaťšesťročný americký krídelník ešte v prvej tretine znížil na 1:2 a potom za stavu 2:3 v tretej dvadsaťminútovke čistým hetrikom privodil zvrat, ktorý gólom do prázdnej bránky spečatil Michael Grabner - 6:3.

"Bol to pre Kyla výnimočný večer. Vzhľadom na spôsob, akým hrá a dostáva sa do príležitostí, však bolo iba otázkou času, kedy také niečo príde," povedal kapitán tímu John Tavares, ktorý Okposovi "nabil" na tri góly. Slovenský gólman Halák dosiahol 24 víťazstvo v ročníku, keď tentoraz kryl 21 striel súpera. Dvakrát ho prekonal Sidney Crosby, ktorý si obohatil štatistiky aj o jednu asistenciu.

Chicago sa zásluhou presného zásahu Brandona Saada, na ktorý mu prihral Marián Hossa, ujalo vedenia proti Winnipegu už po 53 sekundách hry, ale napokon schádzalo ľadu s prehrou 2:4. Andrej Sekera v drese Caroliny odohral proti Vancouveru takmer 19 minút, ale jeho tím takisto ťahal za kratší koniec - 0:3. Slovenskému zadákovi pribudli dve mínusky.

Súvisiace články