Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Gáborík strieľa góly ako na bežiacom páse. Prehra LA
Zdielať na

Gáborík strieľa góly ako na bežiacom páse. Prehra LA

NEW YORK / Marián Gáborík skóroval v stredajšom stretnutí NHL, ale jeho Los Angeles prehralo na domácom ľade s New Jersey 3:5.

Pre slovenského útočníka, ktorý dal gól v treťom zápase po sebe, to bol 17. presný zásah v sezóne. Hostia rozhodli o svojom triumfe v druhej tretine, kedy v priebehu 68 sekúnd trikrát udreli z hokejok Sveta Berniera, Martina Havláta a Michela Cammalleriho.

Okrem Gáboríka nastúpil zo slovenských hokejistov aj Richard Pánik, no na ľade Anaheimu bol pri troch góloch a jeho Toronto prehralo 0:4. Na neudržanie bol najmä krídelník Correy Perry, ktorý zaznamenal už tretí hetrik v tejto sezóne. Na svojom konte tak má už 18 gólov a to aj napriek tomu, že vynechal 15 zápasov pre zranenie. Svoj druhý shutout v NHL vychytal dánsky brankár Fredrik Andersen a Anaheim spolu s Nashvillom kraľuje tabuľke celej súťaže.

Podobne ako Andersen ani jeden gól za svoj chrbát nepustil Braden Holtby, ktorý prispel k výhre Washingtonu 1:0 nad Philadelphiou. Holtby odohral 20. duel po sebe a počas tejto šnúry si štyrikrát udržal čisté konto.

Súvisiace články