Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tatar prispel gólom k výhre. Je najlepším strelcom Detroitu
Zdielať na

Tatar prispel gólom k výhre. Je najlepším strelcom Detroitu

NEW YORK / Tomáš Tatar prispel jedným gólom k víťazstvu hokejistov Detroitu 3:2 nad St. Louis vo štvrtkovom stretnutí NHL.

Slovenský útočník poslal v 40. minúte svojím 18. presným zásahom v sezóne Red Wings do vedenia 2:0, domáci Blues však vyrovnali aj vďaka gólu 48 sekúnd pred koncom tretej tretiny z hokejky Alexandra Steena na 2:2. O výhre Detroitu napokon rozhodol tri sekundy pred koncom predĺženia Pavel Daciuk.

"Počul som z lavičky, že ostáva už len päť sekúnd tak som rýchlo vystrelil," popísal ruský veterán víťazný moment. Za prvú hviezdu zápasu však vyhlásili Tatara, ktorý je najlepším strelcom Detroitu v tejto sezóne. Jeho tímu sa darí a vyhral štyri z posledných piatich duelov. Tomáš Jurčo pre zranenie chrbta opäť nehral.

Tatar bol jediným Slovákom, ktorý bodoval vo štvrtkovom 10-zápasovom programe. Darilo sa však Zdenovi Chárovi a jeho Bostonu. Bruins v súboji proti silnému New Yorku Rangers ani raz neinkasovali a zvíťazili 3:0. Boston tak vyhral piaty raz po sebe, kým Rangers nestrelili gól už v druhom zápase v sérii a po Jaroslavovi Halákovi ich vychytal aj Tuukka Rask. Pred tým však jazdci vyhrali 13 z 14 duelov. "Musíme sa vrátiť k jednoduchšej hre," povedal kanonier Rangers Rick Nash.

Nedarilo sa Floride s Tomášom Kopeckým, ktorá na domácom ľade prehrala s Coloradom 2:4. Triumf Avalanche poistil do prázdnej bránky veterán Jarome Iginla, ktorý sa tak dostal na 20. miesto v historickým štatistikách NHL v počte strelených gólov. Spolu s Mikom Bossym ich má na konte 573.

Debakel utrpelo Buffalo, ktoré pred vlastným publikom prehralo s Minnesotou 0:7. Andrej Meszároš bol na ľade pri troch góloch. Prehralo aj Toronto s Richardom Pánikom. Maple Leafs nestačili na San Jose (1:3), Pánik mal jeden mínusový bod.

sita

Súvisiace články