Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Montreal sa vrátil do hry, v New Yorku vyhral v predĺžení
Zdielať na

Montreal sa vrátil do hry, v New Yorku vyhral v predĺžení

NEW YORK / Hokejisti Montrealu Canadiens uspeli v treťom finále Východnej konferencie NHL na ľade New York Rangers a po výhre 3:2 po predĺžení znížili stav série na 1:2.

O víťazstve kanadského tímu rozhodol v čase 61:12 min Alex Galchenyuk. Canadiens boli pritom blízko k víťazstvu už v riadnej hracej dobe, ale Rangers sa podarilo vyrovnať v poslednej minúte pri hre bez brankára, keď sa puk za chrbát Dustina Tokarského dostal s prispením korčule jeho spoluhráča Alexeja Jemelina.

Rangers zakopli prvýkrát po piatich výhrach. Vo štvrtok v Madison Square Garden bol pre domácich hráčov najväčšou prekážkou brankár Tokarski, ktorý dostal šancu pred Petrom Budajom. Kanaďan mal 35 úspešných zásahov. "Bol dnes fenomenálny. Ukázal sa ako bojovník i víťaz. Bez jeho prispenia by dnes bol výsledok asi iný," priznal tréner Canadiens Michel Therrien. Na opačnej strane Henrik Lundqvist zastavil 22 striel. Zápas číslo štyri sa hrá v nedeľu. "Rýchlo musíme zabudnúť na túto prehru. V play-off je potrebná krátkodobá pamäť. Ideme ďalej, potrebujeme nadviazať na dobré veci z dneška a nájsť cestu k víťazstvu," komentoval Lundqvist.

Galchenyuk stojac pri pravej žŕdke usmernil svojím telom v predĺžení nahodenie puku pred bránku od Tomáša Plekanca. "Ani neviem, ako sa to stalo. Išiel som k bránke, keď prišla Plekancova strela. Netuším, či sa puk odrazil od mojej hokejky alebo odo mňa," priznal Galchenyuk. V prestávke pred predĺžením prehovoril v kabíne k spoluhráčom Daniel Briere. Jeho slová našli pozitívnu odozvu. "Upozornil nás, že po vyrovnávajúcom góle v závere riadneho hracieho času budú Rangers na koni a poženú ich fanúšikovia, aby od prvého striedania na nás vyleteli a rýchlo rozhodli. Pripravili sme sa na to a úvod predĺženia odohrali skvele," povedal obranca Canadiens P.K. Subban.

Súboj poznačil úder domáceho Daniela Carcilla lakťom do čiarového rozhodcu. Bitkár Carcillo sa snažil zapojiť do šarvátky medzi spoluhráčom Derekom Dorsettom a Brandonom Prustom, ktorý chvíľu predtým trafil tvrdo ramenom do hrude Dereka Stepana. Čiarový arbiter Scott Driscoll chcel Carcilla od dvojice oddeliť a inkasoval úder. "Toto sa nesmie robiť, necháme to teraz na ligu. K incidentu by ale neprišlo, ak by rozhodcovia potrestali zákrok Prusta na Stepana," tvrdil tréner Rangers Alain Vigneault.

Výsledok tretieho stretnutia finále Východnej konferencie v zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

New York Rangers - Montreal 2:3 po predĺžení (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1) - stav série: 2:1

Góly: 16. Hagelin (St. Louis), 60. Kreider (Girardi, Stepan) - 24. A. Markov (Pacioretty, Gallagher), 57. Briere (Vanek, R. Bourque), 62. Galchenyuk (Plekanec, B. Gionta)

Súvisiace články