Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kanada sa natrápila s Nórskom, Nemecko podľahlo po prestrelke USA
Zdielať na

Kanada sa natrápila s Nórskom, Nemecko podľahlo po prestrelke USA

MINSK / Hokejisti Kanady uspeli vo svojom záverečnom vystúpení v základnej A-skupine na 78. majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku, keď v utorok popoludní zdolali Nórsko tesne 3:2.

Výber krajiny "javorového listu" sa stal víťazom skupiny a vo štvrtkovom štvrťfinále nastúpi proti štvrtému mužstvu z B-skupiny. Skóre duelu otvoril v 14. min v početnej výhode Bastiansen, no rovnako v presilovke odpovedal v 24. min J. Ward. Nóri získali najtesnejší náskok opäť v 33. min gólom M. Hansena, ešte pred druhou sirénou však opäť vyrovnal Scheifele. Rozhodnutie priniesol presný zásah J. Warda v 51. min, keď Kanaďania mali na ľade o jedného korčuliara viac ako ich súper. Na triumfe zámorského výberu nič nezmenila ani power play nórskeho družstva, pre ktoré sa šampionát končí.

Výsledok - A-skupina (Čižovka Arena):

Nórsko - Kanada 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Góly: 14. Bastiansen, 33. M. Hansen (Bryhnisveen, M. Olimb) - 23. J. Ward (Ellis, Monahan), 37. Scheifele (Bieksa, J. Ward), 51. J. Ward (Huberdeau)
Vylúčení: 7:2 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Piechaczek (Nem.), Sidorenko (Biel.) - Raming (Rus.), Schrader (Nem.)

sita

Američania zvládli gólovú prestrelku s Nemcami

Hokejová reprezentácia USA uspela vo svojom záverečnom vystúpení v základnej B-skupine na 78. majstrovstvách sveta v Minsku, keď v utorok popoludní zdolala výber Nemecka 5:4. Američania už pred týmto duelom mali istotu postup do štvrťfinále a po bezgólovej prvej tretine sa pustili s Nemcami do "prestrelky", v ktorej ani raz neprehrávali. Na presný zásah Abdelkadera z 22. min odpovedal o dve minúty neskôr Weiss, no v 27. min vo vlastnom oslabení pridal druhý gól tímu USA Shore. V 31. min vyrovnal Hospelt a po presilovkovom presnom zásahu Donovana z 33. min zmazal náskok súpera ešte v II. tretine Draisaitl. V tretej časti sa do streleckej listiny zapísali Gaudreau a Abdelkader, za Nemcov skorigoval v power play Rieder.

Nemecká reprezentácia skončila v tabuľke B-skupiny na 7. mieste a šampionát sa pre ňu skončil.

Výsledok - B-skupina (Minsk Arena):

Nemecko - USA 4:5 (0:0, 3:3, 1:2)

Góly: 24. Weiss, 31. Hospelt (Oppenheimer, Draisaitl), 36. Draisaitl (Ankert), 59. Rieder (Draisaitl, Hospelt) - 22. Abdelkader (Stapleton, Gaudreau), 28. Shore (Petry), 33. Donovan (Gaudreau, Gardiner), 43. Gaudreau (Gardiner), 56. Abdelkader (Gaudreau)
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Bulanov (Rus.), Fraňo (ČR) - Fluri (Švaj.), Kilian (Nór.)

Súvisiace články