Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Švédi spečatili zostup Talianska, domácim otvorili cestu k štvrťfinále rozhodcovia
Zdielať na

Švédi spečatili zostup Talianska, domácim otvorili cestu k štvrťfinále rozhodcovia

MINSK / Hokejisti Švédska zvíťazili nad Talianskom presvedčivo 5:1 v záverečnom vystúpení týchto krajín v základnej A-skupine na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku.

Severania sa priebežne vyšvihlo na čelo tabuľky s trojbodovým náskokom pred Kanadu, na ktorú však v utorok ešte čaká duel proti Kanade. "Azúroví" zostupujú do A-skupiny I. divízie MS.

Výsledok - A-skupina (Čižovka Arena):

Taliansko - Švédsko 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)

Góly: 11. Gander (Felicetti, Tudin) - 1. Nyquist (Klasen), 17. Ekholm (Klasen), 35. Nyquist (Danielsson, Klasen), 38. Danielsson (Ekholm, Klasen), 56. Jimmie Ericsson (Nygren, Möller)
Vylúčení: 6:3 na 2 min, presilovky: 0:4, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gofman (Rus.), Šindler (ČR) - Carnathan (USA), Raming (Rus.), 7878 divákov

sita

Bielorusi v dráme zdolali Lotyšov a sú vo štvrťfinále

Hokejová reprezentácia Bieloruska uspela vo svojom šiestom vystúpení na 78. majstrovstvách sveta v Minsku, keď v pondelok večer pred vlastnými fanúšikmi zdolala výber Lotyšska 3:1. Domáci hokejisti si vybojovali istotu postupu do štvrťfinále. Lotyši môžu miestenku medzi oktetom najlepších mužstiev na šampionáte získať v utorok na úkor Fínov, no so Švajčiarmi musia získať aspoň dva body.

Bielorusi rozhodli o svojom triumfe v rozpätí 32 sekúnd deviatej minúty prvej tretiny. Brankára Masalskisa prekonal Platt delovkou od modrej čiary a Grabovskij vzápätí pridal druhý presný zásah. Po sérii vylúčení sa Lotyšom podarilo skorigovať v početnej výhode o dvoch korčuliarov - Lalanda prekonal Kulda a vykresal nádej na bodový zisk. Tlak lotyšského družstva v závere pri power-play síce priniesol gól z hokejky Daugaviňša, no arbitri ho neuznali pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Definitívnu bodku za duelom dal presný zásah S. Kosticyna do prázdnej bránky súpera.

Výsledok - B-skupina (Minsk Arena):

Lotyšsko - Bielorusko 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Góly: 34. Kulda (Niživijs) - 9. Platt (Graborenko, Stas), 9. Grabovskij (Kaľužnyj, Korobov), 60. S. Kosticyn
Vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše: Jass 10 min za napadnutie hlavy a krku, Daugaviňš (obaja Lot.) trest v hre za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jeřábek (ČR), Kaval (USA) - Carlson (Kan.), Puolakka (Fín.), 14 531 divákov

Súvisiace články