Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Sen o štvrťfinále na MS sa rozplynul! Francúzsko zdemolovalo Dánov
Zdielať na

Sen o štvrťfinále na MS sa rozplynul! Francúzsko zdemolovalo Dánov

MINSK / Slovenská reprezentácia už nemá šancu postúpiť do štvrťfinále 78. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v bieloruskom Minsku.

Definitívnu "stopku" v snahe o prienik medzi okteto najlepších tímov na svetovom šampionáte vystavilo zverencom trénera Vladimíra Vůjtka pondelkové víťazstvo Francúzska nad Dánskom 6:2, ktorým sa krajina "galského kohúta" prebojovala do štvrťfinále. Slováci sa síce prípadným utorkovým triumfom nad Dánskom (začiatok o 15.45 h SELČ) môžu bodovo dotiahnuť na tretích Francúzov či štvrtých Čechov, no s oboma súpermi na MS 2014 prehrali, a preto ich v tabuľke A-skupiny nemôžu predstihnúť. Na čele sú pätnásťbodové výbery Kanady a Švédska. Slovenskému družstvu sa nepodarilo postúpiť do štvrťfinále prvýkrát od domáceho šampionátu v roku 2011.

Francúzi sfúkli Dánov v tretej tretine, sú vo štvrťfinále

Hokejisti Francúzska štvorgólovým uráganom v záverečnej tretine sfúkli Dánov v pondelkovom stretnutí v základnej A-skupine a postúpili do štvrťfinále na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku. Muziku tvrdil predovšetkým prvý útok víťazného tímu, trio Roussel, Bellemare, S. da Costa nazbieralo štyri góly a sedem asistencií.

"Galský kohút" zároveň vzal Slovákom nádej na prienik do najlepšej osmičky šampionátu.

Výsledok - A-skupina (Čižovka Arena):

Dánsko - Francúzsko 2:6 (1:2, 1:0, 0:4)

Góly: 16. J. Jensen (K. Staal, Jakobsen), 35. K. Staal (J. Jensen, Bjorkstrand) - 2. Desrosiers (Meunier, Y. Treille), 20. Roussel (Amar, Bellemare), 50. Bellemare (Roussel, S. da Costa), 51. S. da Costa (Roussel, Bellemare), 53. Manavian (Roussel, S. da Costa), 56. S. da Costa
Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Rantala (Fín.), Sidorenko (Biel.) - Fluri (Švaj.), Leermakers (Hol.)

Kazachovia s ďalšou prehrou, Fínom však vzdorovali

Hokejisti Kazachstanu nevyhrali na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku ani jeden zápas. Vo svojom pondelkovom poslednom vystúpení nestačili už istí zostupujúci do A-skupiny I. divízie MS na Fínov, ktorým podľahli 3:4. Severania za outsiderom zaostávali 1:2, ale zvrátili nepriaznivý vývoj vo svoj prospech. Fíni musia teraz čakať na ostatné tímy, keďže majú odohrané o dva zápasy viac než Bielorusi aj Lotyši.

Výsledok - B-skupina (Minsk Arena):

Kazachstan - Fínsko 3:4 (2:2, 0:2, 1:0)

Góly: 15. Rymarev (Poliščuk, Krasnoslobodcev), 16. Poliščuk (Rymarev, Krasnoslobodcev), 60. Romanov - 8. Palola (Lehterä, Komarov), 20. Lehterä (Karalahti), 28. O. Jokinen (Kontiola, Mäntylä), 40. Immonen (O. Jokinen, Jormakka)
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Nord (Švéd.), Patafie (USA) - Dehaen (Fr.), Kilian (Nór.)

Súvisiace články