Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ovečkinovo zranenie kolena by nemalo byť vážne. Malkin je v Minsku!
Zdielať na

Ovečkinovo zranenie kolena by nemalo byť vážne. Malkin je v Minsku!

"Všetko je v poriadku. Na víťazstvo!" napísal kapitán Ruska na sociálnej sieti Twitter a pridal aj fotografiu s palcom hore.

Ovečkin musel ísť do nemocnice po strete s Nemcom Markusom Kinkom, ktorý mu trafil koleno. Rozhodcovia situáciu z 50. min nedeľňajšieho súboja vyhodnotili ako čistú, vedenie ruskej výpravy však už poslalo oficiálny protest a žiada o dodatočný trest pre nemeckého hráča. Ovečkin sa po strete dostal z ľadu do šatne len s pomocou druhých a následne ho viezli do nemocnice. Tréner Ruska Olegs Znaroks pôsobil na pozápasovej tlačovej besede zachmútene a nechcel hovoriť o zdravotnom stave svojho zverenca.

Vrásky aj vo Washingtone

O zranenie Ovečkina sa okamžite začal zaujímať aj jeho klub Washington Capitals. "Alexander ostane v Minsku na majstrovstvách sveta. Budúci zápas s Bieloruskom? Asi nenastúpi," povedal neskoro v noci pre viaceré ruské médiá lekár zbornej Valerij Konov.

Samotný Kink sa k situácii z tretej tretiny nevyjadroval, podľa trénera Nemecka Pata Cortinu nešlo o žiaden úmysel. "Môjmu tímu nie je vlastné zraniť najlepšieho hráča súpera. Moji hráči nie sú takí. Bol to nešťastný okamih. Alexander je skvelý hráč, veľvyslanec hokeja a tento šport ho potrebujeme. Azda bude čoskoro na ľade," povedal tréner Nemecka Pat Cortina.

Rusko napokon súboj s Nemeckom vyhralo 3:0 a má istotu prvenstva v B-skupine bez ohľadu na výsledok utorkového zápasu s Bieloruskom. Ovečkin zatiaľ na turnaji v šiestich stretnutiach nazbieral deväť bodov za tri góly a šesť asistencií.

Malkin už v Minsku pri ruskej reprezentácii

K ruskej reprezentácii na 78. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v bieloruskom Minsku sa v pondelok predpoludním pripojil útočník Jevgenij Malkin. Informuje o tom oficiálny web Ruskej hokejovej federácie (FHR). Hviezda Pittsburghu Penguins mala pôvodne prísť do bieloruskej metropoly už v nedeľu a byť k dispozícii na večerný zápas s Nemeckom. Jevgenij Malkin by mal ešte zvýšiť ofenzívnu silu ruského tímu, ktorý je na šampionáte suverénny. "Zborná" vyhrala všetkých šesť doterajších zápasov a má isté štvrťfinále. Center by mohol byť k dispozícii na utorkový súboj proti Bielorusku. V tejto sezóne nazbieral Malkin v 60 stretnutiach základnej časti NHL 72 bodov (23+49), v play-off k nim pridal ďalších štrnásť (6+8). Vedenie ruského výberu kontaktovalo Malkina po neúspechu klubu Pittsburgh Penguins v 2. kole play-off kanadsko-americkej profiligy s tímom New York Rangers (3:4 na zápasy).

Súvisiace články