Jasno
21°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Kanada dokonala obrat s korunkami v predĺžení, USA vyškolili Fínov
Zdielať na

Kanada dokonala obrat s korunkami v predĺžení, USA vyškolili Fínov

MINSK / Hokejisti Kanady si v sobotňajšom popoludňajšom súboji v základnej A-skupine na 78. majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku poradili s výberom Švédska 3:2 po predĺžení.

Reprezentácia z krajiny "javorového listu" otočila nepriaznivý vývoj skóre, keď po góloch Lindströma a Klasena prehrávala už 0:2. V 24. min skorigoval B. Schenn a na 2:2 vyrovnal Bieksa. Duel dospel do predĺženia, v ktorom o triumfe Kanaďanov rozhodol Ellis. V Čižovka Arene úradujúci majstri sveta Švédi prehrali prvýkrát na tomto šampionáte. Obaja nedeľňajší súperi majú v tabuľke po 15 bodov a už istú účasť vo štvrťfinále.

Česká hokejová reprezentácia uspela vo svojom šiestom vystúpení v základnej A-skupine na 78. majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku, keď v Čižovka Arene zdolala výber Nórska 1:0. Jediný gól duelu padol hneď v úvode - Jágr nahodil puk z rohu pred nórskeho brankára, kde síce neuspel Hertl, ale dezorientovaného Söberga prekonal v 39. sekunde Sobotka. V ďalšom priebehu stretnutia mali Česi streleckú prevahu, ale ďalší gól už nepridali. Nepodarilo sa im to ani pri hre súpera bez brankára v záverečnej minúte.
Česi majú po nedeli na svojom konte 10 bodov a sú veľmi blízko k postupu do štvrťfinále, trio ich najbližších prenasledovateľov - Francúzsko, Slovensko a Nórsko - nazbieralo zatiaľ po sedem bodov.

Výsledok - A-skupina (Čižovka Arena):

Kanada - Švédsko 3:2 po predĺžení (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 24. B. Schenn (Huberdeau), 28. Bieksa (Hodgson, Rielly), 63. Ellis (Brouwer, Scheifele) - 14. Lindstrom (Möller), 22. Klasen (Ekholm, Nyquist)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Olenin (Rus.), Rantala (Fín.) - Raming (Rus.), Suominen (Fín.)

Česko - Nórsko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 1. Sobotka (Hertl, Jágr)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Rönn (Fín.), Vinnerborg - Dahmen (obaja Švéd.), Semjonov (Est.), 7902 divákov

Hokejová reprezentácia USA uspela v nedeľňajšom popoludňajšom zápase na 78. majstrovstvách sveta v Minsku, keď zdolala výber Fínska 3:1. Urobili tak dôležitý krok k postupu do štvrťfinále. Skóre duelu otvoril už v 19. sekunde duelu Nelson a v 47. min pridal gólovú poistku T. Johnson. V 57. min síce Mäntylä skorigoval, ale v v záverečnej minúte stretnutie upravil opäť T. Johnson na konečných 3:1 gólom do prázdnej fínskej bránky.

Ruská hokejová reprezentácia uspela aj v nedeľňajšom večernom zápase na 78. majstrovstvách sveta a v Minsku ešte nestratila ani bod. "Zborná" pod vedením trénera Olegsa Znaroksa tentokrát zdolala výber Nemecka 3:0, keď všetky tri góly dosiahla v III. tretine. Skóre duelu otvoril v 44. min Šipačov, druhý presný zásah pridal v 51. min Širokov a v poslednej minúte gólom do prázdnej bránky súpera uzatvoril výsledok Tichonov. Kým Rusi mali štvrťfinálovú miestenku "vo vrecku" už skôr, Nemci prehrou prišli o akúkoľvek šancu na prienik medzi okteto najlepších tímov na MS.

Výsledok - B-skupina (Minsk Arena):

USA - Fínsko 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Góly: 1. Nelson (S. Jones), 47. T. Johnson (C. Smith, S. Jones), 60. T. Johnson (Shore) - 57. Mäntylä (Immonen, Hietanen)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Brüggemann (Nem.), Bulanov (Rus.) - Hull (Kan.) , Valach (SR)

Rusko - Nemecko 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Góly: 44. Šipačov (Jakovlev, Plotnikov), 51. Širokov (Zaripov, Anisimov), 60. Tichonov (Anisimov)
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Dremelj (Slovin.), Šindler - Lederer (obaja ČR), Leermakers (Hol.), 14 021 divákov

Súvisiace články