Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nitrania mali nôž na krku, ukázali veľké srdce!
Zdielať na

Nitrania mali nôž na krku, ukázali veľké srdce!

NITRA / Hokejisti HK Nitra mali pred sobotňajším duelom s Košicami nôž na krku, prehra by pre nich znamenala koniec sezóny a titul pre ich súpera.

Tím spod Zobora sa s náročnou situáciou vyrovnal najlepšie ako mohol a v šiestom finále Slovnaft play-off Tipsport extraligy vyhral na vlastnom ľade 3:1. Oslavné chorály v zaplnenej Nitra Arene nemali konca kraja.

Domáci mali šiesty súboj od začiatku pod kontrolou a pomohol im aj presný zásah Jozefa Stümpela už v 6. min. „Poriadne sme sa vyhecovali, nechceli sme dnes odohrať posledný zápas v sezóne. Presvedčili sme výkonom každého, že si zaslúžime siedmy stretnutie. Súpera sme dlho nepustili do ničoho, päťdesiat minút sme hrali našu hru. Potom sme urobili zbytočné chyby, stratili puk a z nevinnej strely inkasovali. Rýchlo sme sa však spamätali a už sme vedenie nepustili z rúk,“ povedal Jozef Stümpel.

Nitrianska kabína ťahá za jeden povraz

V tíme je veľká pohoda. Po stretnutí v nej bola veľká radosť. „Dnes sme zabrali ako tím a stretnutie sme zvládli super. Rozhodlo naše srdce, kabína je spojená do jedného veľkého srdca. Bojovali sme jeden za druhého a dosiahli zaslúžené víťazstvo,“ tešil sa Martin Segľa, ktorý v druhej tretine upravoval na 3:0.

Nitranov ťahali v sobotu dvaja majstri sveta z Göteborgu 2002 Stümpel a Dušan Milo, ktorý pridal v presilovke druhý gól svojho tímu. Domáci hrali s veľkým srdcom a nasadením, dopredu ich hnalo aj skvelé publikum. Pred siedmym súbojom finále sú šance na titul otvorené. „Na posledný súboj ideme s veľkým odhodlaním. Ak každý dá zo seba všetko, potom môžeme uspieť. Musíme hrať náš hokej a nečakať, čo bude robiť súper,“ načrtol recept na úspech Jozef Stümpel a Martin Segľa ho doplnil: „Ideme do Košíc vyhrať. Bude to pravé finále. Túžba po výhre je veľká, chceme potešiť našich skvelých fanúšikov. Základom je hrať bez faulov a ako doteraz so srdcom.“

Staňte sa fanúšikom športového spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

Súvisiace články