Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovensko na MS bez brankára Haláka! Nechce riskovať zranenie
Zdielať na

Slovensko na MS bez brankára Haláka! Nechce riskovať zranenie

BRATISLAVA / Brankár Jaroslav Halák, ktorý sezónu dohrával v klube hokejovej NHL Washington Capitals, neposilní slovenskú reprezentáciu na májových majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku.

"S Jaroslavom som sa telefonicky spojil v utorok večer a preberali sme možnosti jeho účasti v našom tíme na šampionáte v Minsku. Na odporučenie svojho agenta Allana Walsha nemá štartovať na majstrovstvách sveta, keďže bude po skončení sezóny bez zmluvy a riskoval by zranenie," uviedol na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.

Tréner Vladimír Vůjtek má momentálne k dispozícii v príprave brankárske trio Ján Laco, Jaroslav Janus a Július Hudáček. Do úvahy by pripadalo ešte povolanie Košičana Rastislava Staňu či Mareka Čiliaka z Brna, ktorý však nemá mnoho reprezentačných skúseností.

Halák naposledy reprezentoval Slovensko na februárovom olympijskom turnaji v Soči. V tom čase bol ešte hráčom St. Louis, Blues ho však v závere prestupového obdobia vymenili do Buffala, odkiaľ 5. marca putoval do Washingtonu. V súčasnosti mu končí platný kontrakt. Bratislavský rodák už počas sezóny avizoval, že nepredĺži zmluvu s Capitals a stane sa 1. júla voľným hráčom. V NHL chytá od sezóny 2006/2007 a do St. Louis odišiel pred ročníkom 2010/2011 z Montrealu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články