Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kapitán Leva nezvládol záver. Divákom ukázal prostredník!
Zdielať na

Kapitán Leva nezvládol záver. Divákom ukázal prostredník!

BRATISLAVA / Kapitán českého tímu HC Lev Praha Jiří Novotný nezvládol pozápasové emotívne chvíle v bratislavskej Slovnaft Arene po treťom stretnutí semifinále play-off Západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy s Donbasom Doneck a ukázal pred podaním ruky rozhodcom prostredník adresovaný skupine divákov na tribúne za časomeračmi.

Arbitri neváhali a okamžite uložili útočníkovi trest, Novotný ich neobmäkčil ani v dlhšej debate, v ktorej vysvetľoval svoje konanie provokáciou z tribúny. V prvom onlajn zápise o stretnutí na webe Kontinentálnej hokejovej ligy svietil pri Novotného mene dokonca trest v hre, čo by znamenalo stop na pondelkový štvrtý zápas. Napokon podľa oficiálneho zápisu dostal nižší disciplinárny trest do konca duelu a môže nastúpiť v pondelkovom pokračovaní série na ľade Slovnaft Areny. Lev vyhral tretí súboj po presnom zásahu Michala Řepíka nad Donbasom v 74. min 3:2 a v sérii vedie 2:1.

V Bratislave bola od úvodu nedeľňajšieho súboja väčšia podpora tribún na strane ukrajinského tímu, ktorý bol v zápise uvedený ako domáci. "Hrali sme vonku a diváci fandili im. Určite nám to však nevadí, pretože sme na to zvyknutí. Keď hráme proti Bratislave, tiež nám nikto nefandí. Sme aspoň radi, že prišli, pretože je to lepšie, ako keby by bolo prázdne hľadisko. Samozrejme, že vieme, že na nás niečo pokrikovali, hlavne po zápase. Tomu sa môžeme len zasmiať, pretože my tu stále hráme a hráči Slovana sú už dávno doma," povedal pre klubový web Levu Michal Řepík.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články