Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na Cháru čaká v utorok posledný duel pred Soči
Zdielať na

Na Cháru čaká v utorok posledný duel pred Soči

BOSTON / Na vlajkonosiča slovenskej výpravy na slávnostnom otvorení ZOH 2014 v Soči Zdena Cháru čaká v utorok proti Vancouveru posledný zápas v drese Bostonu v hokejovej NHL pred odchodom do Ruska.

Tridsaťšesťročný obranca nebude už hrať vo štvrtok v St. Louis a v sobotu doma proti Ottawe.

"V klube sme sa rozhodli podporiť ho," zopakoval pre Boston Herald tréner Claude Julien a doplnil: "Je to svojím spôsobom rovnaká situácia, akoby nám chýbal v zostave pre zranenie. Aj bez neho musíme hrať a víťaziť."

Pre organizáciu Bruins je veľká česť, že jej kapitán na ľade bude vlajkonosičom svojej vlasti. "Zdeno prišiel ku mne a generálnemu manažérovi Petrovi Chiarellimu a povedal nám o tom. Peter to schválil a odo mňa má tiež podporu. Keď sa pozriete, čo všetko Zdeno urobil pre klub, tak ide o ľahké rozhodnutie. Aj keď vynechá zápas alebo dva, tak uvoľniť ho bude to najmenej, čo môžeme urobiť pre človeka, ktorý dal klubu toho veľmi veľa od svojho príchodu," uviedol Julien v polovici januára, keď padlo rozhodnutie o Chárovi.

Slávnostné otvorenie zimných olympijských hier v Soči sa uskutoční v piatok 7. februára. Hokejisti Slovenska začnú pod piatimi kruhmi vo štvrtok 13. februára o 13.30 h SEČ proti Američanom.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články