Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podľa Gáboríkovho agenta je účasť v Soči nepravdepodobná
Zdielať na

Podľa Gáboríkovho agenta je účasť v Soči nepravdepodobná

ANAHEIM / Účasť slovenského hokejistu Mariána Gáboríka na zimných olympijských hrách v Soči je naďalej neistá a podľa jeho agenta Rona Salcera je v súčasnosti skôr nepravdepodobná.

Salcer podľa denníka Columbus Dispatch sledoval ranné rozkorčuľovanie hokejistov Columbusu Blue Jackets pred pondelkovým stretnutím v Anaheime. Gáborík si doliečuje zlomeninu kľúčnej kosti a absolvuje s Blue Jackets cestu po Kalifornii. Na tréningoch ľahko strieľa.

Tridsaťjedenročný krídelník určite neodohrá do olympijskej prestávky za Columbus žiaden zápas. Tréner Todd Richards sa už pred týždňom vyjadril, že netuší, či lekári budú súhlasiť so štartom Gáboríka v Soči. Zverenca by chcel mať k dispozícii na duel proti New Jersey 27. februára. "Sme odkázaní len na informácie zo zámoria a rozhodnutia tamojších lekárov. Pozitívom je, že Marián naplno korčuľuje a strieľa. Odobrenie o jeho účasti stále nie je na svete. Je to otvorené a informácia o jeho účasti musí vyjsť zo strany Columbusu," povedal lekár slovenskej reprezentácie Vladimír Lupták.

Gáborík nechýbal pod piatimi kruhmi v Turíne 2006 ani Vancouveri 2010. Trenčiansky rodák sa zranil 21. decembra, kľúčnu kosť si zlomil hneď v prvom súboji po vyliečení problematického kolena. V doterajšom priebehu ročníka 2013/2014 naskočil v NHL do 18 zápasov a nazbieral 12 bodov (5+7). Gáborík by mal byť spoločne s trenčianskou dvojičkou Mariánom Hossom hlavnou ofenzívnou zbraňou Slovenska v Soči.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

hp

Súvisiace články