Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovenskou jednotkou bude Halák. Vůjtek sa teší do Soči
Zdielať na

Slovenskou jednotkou bude Halák. Vůjtek sa teší do Soči

Zdroj: sita - Halák vs Morozov

BRATISLAVA / Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek sa už veľmi teší na odchod do olympijského Soči, keďže tlak a napätie na tím v domácom prostredí rastie.

Na pobreží Čierneho mora sa budú môcť jeho zverenci pripravovať na olympijský turnaj v pokojnejšej atmosfére.

"Prídeme do nového prostredia. Pre mňa to budú prvé zimné olympijské hry a ani neviem, čo ma tam čaká. Verím, že ten tlak, ktorý pociťujeme doma, tam opadne. Teším sa, že si pozriem aj niektoré iné športy," povedal Vladimír Vůjtek. Šesťdesiatšesťročný Čech sa s fanúšikmi spoločne s tímom lúčil po pondelkovej exhibícii v bratislavskej Slovnaft Arene s výberom Tipsport extraligy (6:3). Fanúšikovia vyprevadili mužstvo skandovaným potleskom.

V stretnutí mal nastúpiť jeden z útokov v rovnakom zložení, v akom bude hrať v Soči. Tréner Vůjtek však po jeho skončení nechcel prezradiť, ktorý to bol. "Hrali spolu, ale zatiaľ je predčasné hovoriť niečo konkrétne. Nebolo by to férové. Do prvého zápasu je ešte ďaleko a za šesť dní sa môže veľa vecí zmeniť," povedal Vladimír Vůjtek. Jednu informáciu však napokon odtajnil, aj keď od oznámenia nominácie bola jasná. Jednotkou tímu pre olympijský turnaj bude Jaroslav Halák zo St. Louis. "Všetci traja nominovaní brankári chytajú veľmi dobre. Halák by mal byť jednotkou, ale o dvojke sme sa nerozhodli. Peter Budaj i Ján Laco chytajú spoľahlivo, keď dostali šancu, nesklamali," uviedol tréner slovenského výberu.

V bratislavskej exhibícii fanúšikovia skandovali aj dve mená hráčov, ktorí v aréne chýbali. V 38. min si spomenuli na Pavla Demitru, ktorý tragicky zahynul v septembri 2011 v Jaroslavli, a vytlieskali aj dlhoročného kapitána reprezentácie Miroslava Šatana. "Spomienku na Demitru som zaregistroval, chodím na hokej do Trenčína a tam si naňho fanúšikovia vždy spomenú. Na Paľa diváci len tak ľahko nezabudnú. Miro Šatan je zasa hviezdou v bratislavskom Slovane. Je pekné, že diváci ho povzbudzujú a majú radi, Miro si to zaslúži. Je už legendou slovenského hokeja," doplnil Vladimír Vůjtek.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články