Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovan prvým tímom po viac ako 6 rokoch s gólom pri 5 na 3
Zdielať na

Slovan prvým tímom po viac ako 6 rokoch s gólom pri 5 na 3

MOSKVA / Gól, ktorý inkasoval Slovan Bratislava v nedeľu v Prahe v rámci Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) od miestneho Leva pri vlastnej početnej výhode o dvoch hráčov, bol prvý takýto v najvyššej súťaži so sídlom v Rusku po viac ako šiestich rokoch.

Petr Vrána zásahom na 5:0 (domáci napokon triumfovali 7:0) pripomenul kúsok, ktorý sa predtým naposledy podaril Konstantinovi Gorovikovovi (SKA Petrohrad) 29. novembra 2007 proti Ak Bars Kazaň. Web KHL ďalej uviedol, že celkovo išlo o desiaty presný zásah v ruských najvyšších súťažiach pri presilovke aspoň o dvoch hráčov, štvrtý v samotnej Kontinentálnej hokejovej lige.

Všetky tri zostávajúce takéto prípady v samotnej KHL sa pritom stali pri hre až šiestich korčuliarov proti trom, keď jedno z mužstiev hralo aj power-play a inkasovalo do prázdnej bránky. Pri takomto pomere síl na ľade zatiaľ naposledy tím v nevýhode skóroval 24. septembra 2011: Nikolaj Belov (Neftechimik Nižnekamsk) vtedy vytrestal Sibir Novosibirsk. Zaujímavosťou je, že predchádzajúce dva takéto góly dali Slováci: Branko Radivojevič (10. decembra 2008) a Peter Podhradský (7. marca 2010).

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články