Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Slovan uspel v hľadisku, pražský Lev dominoval na ľade
Zdielať na

Slovan uspel v hľadisku, pražský Lev dominoval na ľade

PRAHA / Hokejisti Slovana Bratislava nenadviazali v zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade HC Lev Praha na kvalitné výkony z predchádzajúcich derby a súperovi podľahli jednoznačne 0:7.

Pre Slovan to bola druhá najvyššia prehra v ročníku, nedávno neuspel v Jekaterinburgu 1:8. Duel bol jednoznačne v réžii pražského tímu. "Pre všetkých to bol veľký hokejový deň, boli sme lepším tímom. Predviedli sme veľmi dobrý výkon. Hráči si dali pekný vianočný dar. Všetkým im ďakujem za dnešný zápas," hovoril po stretnutí podľa webu klubu spokojný tréner Leva Kari Jalonen. Jeho tím dosiahol najvyššie víťazstvo vo svojej histórii.

Nedeľňajší súboj sledovalo 12 864 divákov

Čo je najvyššia návšteva na zápas pražského tímu v sezóne. Slovan prehral prvýkrát v Tipsport Arene počas pôsobenia v KHL, vlani v tejto hale dvakrát zvíťazil. Zo šiestich zápasov s Levom uspel štyrikrát. Aj tentoraz prišlo do Prahy množstvo fanúšikov Slovana, ktorí čakali od svojho tímu obdobný výkon ako v piatok pri výhre 5:4 v Moskve nad CSKA. Tréner Rostislav Čada mal pred zápasom problémy so zostavou. Vrásky mu spôsoboval najmä zdravotný stav obrancov, v Moskve sa zranil Michal Sersen a v nedeľu musel nastúpiť narýchlo povolaný Jonathan Sigalet, ktorý počas tohto týždňa ani netrénoval. Bratislavčanom chýbal lepší pohyb, pri pukoch boli neskôr a prehrávali osobné súboje jeden na jedného.

"Dnes sme na prestížny zápas nastúpili bez štyroch hráčov základnej zostavy a po piatich úspešných dueloch, ktoré nás stáli veľa síl. Prejavilo sa to najmä v pohybe a silových súbojoch jeden na jedného, ktoré sme prehrávali. Strácali sme veľa pukov v strednom pásme a umožňovali súperovi plynulý prechod do nášho pásma," tvrdil po súboji podľa hcslovan.sk tréner Rostislav Čada, ktorý bude mať počas nadchádzajúcej reprezentačnej pauzy nad čím rozmýšľať.

Slovan momentálne zaostáva za play-off o jedenásť bodov

Po vianočných sviatkoch ho čaká ešte šestnásť duelov. Ten prvý v piatok 27. decembra proti Nižnekamsku. Kým na ľade Tipsport Areny mali jasne navrch fanúšikovia Slovana, na ľade to bolo opačne. "Atmosféra bola vynikajúca. Potvrdilo sa, že keď prídu ľudia, tak sa nám hrá dobre. Nepovedal by som, že to bol najslabší Slovan, s ktorým sme zatiaľ hrali, ale my sme boli určite v najväčšej pohode. Slovanu máme čo vracať, stále majú lepšiu bilanciu," povedal kapitán Leva Jiří Novotný.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, LEV Praha-Slovan

Súvisiace články